Opgehaald of weggebracht?

Van wie was de Ford AA?

door Paul Vlemmings op 16 mei 2022

Een oplegger is een ding om iets op te leggen. En wat ligt er dan meer voor de hand om ter gelegenheid van het afleveren van twee opleggers gewoon de ene op de andere te leggen. Mooi hè! En och arm die Ford AA, die veroordeeld was om dat gestapelde gebeuren te trekken.

Wie er ter gelegenheid van die aflevering met Ford en opleggers voor de fabriek van de Coöperatieve Zuivelfabriek Isidorus in Udenhout op de foto gaan is onbekend. Ook niet van die wat dikkige man met hoed en witte jas die wel heel erg nonchalant achter tegen dat stapeltje opleggers aanleunt. En hoewel er verder nog van alles te zien is op de foto is nou net het kenteken op de foto onleesbaar. Als de Ford van Isidorus was gaat het om de kentekens N-17675 of N-26301.

Ford AA met Jumbo opleggers (coll. Lambert van der Meulen)
Ford AA met Jumbo opleggers (coll. Lambert van der Meulen)

Beide opleggers zijn overigens gebouwd door de NV Jumbo Motor Company (JMC) in Mierlo-Hout. JMC wordt in 1927 opgericht door Mathij van der Meulen en zijn zwager, bierbrouwer Pieter Swinkels. De eerste jaren bouwt Jumbo vrachtwagens met die naam, vanaf medio jaren dertig specialiseert het bedrijf zich in het bouwen van maatwerk aanhangers en opleggers. En als Jumbo een eigen vrachtwagen gebruikte voor het afleveren van die opleggers bij Isidorus zou er ook kenteken N- 19204, N-19205, N-19229, N-31138 of N-31139 voorop die Ford kunnen staan.

Cover van Een familie van ondernemers

Meer informatie in: Paul Vlemmings, Piet, Monique en Lambert van der Meulen, Een familie van ondernemers: Jos L. van der Meulen-Ansems en volgende generaties, Eindhoven 2021

Door bezoekers

Reageer