N-17675

Uitgegeven in 1926

Coöp Zuivelfabriek St. Isidorus

Udenhout verstrekt 1926

Aanvullende informatie

Voor zuivelfabriek St. Isidorus in Udenhout staat in 1927 de Jumbo Model 1 vrachtwagen van deze firma volgeladen met melkbussen geparkeerd. Het kenteken is helaas niet zichtbaar, maar in 1927 heeft de St. Isidorus nog maar één kenteken en kan het dus niet anders dan N-17675 zijn. Een toelichting bij de afbeelding vermeldt nog dat niet alleen directie en personeel van Isidorus de fotograaf staat aan te kijken maar dat voor de gelegenheid ook personeel van buurman Boerenbond is opgetrommeld.

Jumbo vrachtwagens worden vanaf 1927 gebouwd door de NV Jumbo Motor Company (JMC) in Mierlo-Hout. JMC wordt opgericht door Mathij van der Meulen en zijn zwager, bierbrouwer Pieter Swinkels. De eerste jaren bouwt Jumbo vrachtwagens met die naam, vanaf medio jaren dertig specialiseert het bedrijf zich in het bouwen van maatwerk aanhangers en opleggers.

Cover van Een familie van ondernemers

Bron foto: Archief Lambert van der Meulen. Meer informatie in: Paul Vlemmings, Piet, Monique en Lambert van der Meulen, Een familie van ondernemers : Jos L. van der Meulen-Ansems en volgende generaties, Eindhoven 2021

Paul Vlemmings

Door bezoekers

Reageer