N-19204

Uitgegeven in 1927

N.V. Jumbo Motor Cy

Helmond verstrekt 1927

Aanvullende informatie

Foto 1

De twee Jumbo Model 3 vrachtwagens, in 1932 gefotografeerd voor de Jumbo Motor Company in Helmond, hebben de kentekens N-12285 en N-19204.

Foto 2

Er is nog wel wat werk aan de winkel. Een bank of stoelen om op te zitten heeft deze Jumbo Model 3 vrachtwagen immers nog niet. Ook een carrosserie en de opbouw moeten er nog op. Toch poseert de Jumbo begin jaren dertig al voor de camera in Stiphout, bij het kerkhof aan de Horstedijk.

De Jumbo vrachtwagens worden van 1923 tot 1927 gebouwd door de NV van der Meulen-Ansems aan de Kerkstraat in Helmond. De eerste is te zien bij kenteken N-10393. Vanaf 1927 worden de Jumbo trucks gebouwd door de NV Jumbo Motor Company (JMC) in Mierlo-Hout. JMC wordt opgericht door Mathij van der Meulen en zijn zwager, bierbrouwer Pieter Swinkels. De eerste jaren bouwt Jumbo vrachtwagens, vanaf medio jaren dertig specialiseert het bedrijf zich in het bouwen van maatwerk aanhangers en opleggers.

 

Cover van Een familie van ondernemers

Bron van foto's 1 en 2: Paul Vlemmings, Piet, Monique en Lambert van der Meulen, Een familie van ondernemers : Jos L. van der Meulen-Ansems en volgende generaties, Eindhoven 2021

Irma Ramselaar-v.d. Meulen en Paul Vlemmings

Foto 3

Op de kruising Wesselmanlaan, President Rooseveldlaan, Mauritslaan in Helmond staat omstreeks 1950 een Chevrolet-truck stil om met twee Jumbo-opleggers een beetje wazig  te poseren. De Chevrolet heeft kenteken N-19204 van de Jumbo Motor Company. Voor wie de opleggers zijn gemaakt is onbekend, maar de constructie duidt er op dat ze bedoelt zijn voor het vervoer van hout(en)planken.

De Jumbo-fabriek in Mierlo-Hout, waar die opleggers op de foto gemaakt zijn, wordt in 1927 opgericht als NV Jumbo Motor Company door Mathij van der Meulen en zijn zwager, bierbrouwer Pieter Swinkels. De eerste jaren bouwt Jumbo vrachtwagens met die naam, vanaf medio jaren dertig specialiseert het bedrijf zich in het bouwen van maatwerk aanhangers en opleggers.

Bron foto: Archief Lambert van der Meulen

Meer informatie in: Paul Vlemmings, Piet, Monique en Lambert van der Meulen, Een familie van ondernemers: Jos L. van der Meulen-Ansems en volgende generaties, Eindhoven 2021

Paul Vlemmings

Door bezoekers

Reageer