Wagenpark van DARVI

Piet Pietjouw
Bron: Archief P. Pietjouw

Kentekens zijn er niet te zien op deze foto uit 1931. Maar we kijken naar het indrukwekkende wagenpark van de firma Darvi [Aanvulling: afkorting van de Dinteloordse Auto Rij- en Verhuur Inrichting; zie reactie hieronder. Redactie] van de gebroeders De Rooij, opgesteld bij Hotel van Tilburg in Steenbergen.

Darvi hield zich in die tijd bezig met diverse vormen van transport, van taxi- en bussen tot transport met vrachtwagens. Het bedrijf werd in Dinteloord opgericht, maar verhuisde rond 1930 naar Bergen op Zoom.

Door bezoekers

Als dochter van Jan de Rooij, kleindochter van Rien de Rooij ( Bergen op Zoom) en in het bezit van bovenstaande foto ben ik blij met de kentekens ter aanvulling bij de foto ( voor de familie geschiedenis) . Dank daarvoor

Graag gedaan, Marleen. Als je nog meer gegevens hebt over het bedrijf, of andere foto's, dan zijn die natuurlijk heel welkom.

Nog noemenswaardig is de betekenis van de afkorting D.A.R.V.I., die niet uit het verhaal blijkt: Dinteloordse Auto Rij en Verhuur Inrichting.

Dank voor de aanvulling, Sierd Loman. Ik ga die er boven nog bij vermelden.

Reageer