N-9617

Uitgegeven in 1922

A. de Rooy

A 55 Dinteloord en Prinsenland verstrekt 1922

Aanvullende informatie

In het archief van het Ministerie van Oorlog in Londen bevindt zich een dossier 'Aanschaffing van auto- en motormateriaal. 1941'. Rogier Peeters maakte uit de gegevens een lijst van Nederlandse voertuigen, die bij de Prinses Irene Brigade in gebruik waren. Een paar van de voertuigen waren van oorsprong Brabants, maar niet altijd is de provinciale letter van het kenteken vermeld. Onder kenteken N-9617 wordt een Chevrolet genoemd, die het Engelse kenteken L1284666 kreeg. Het ging om een 85 pk Chevrolet viertonner, motornummer T2552518.

Bronnen:
Maple Leaf Up (forum)
Nationaal Archief, Den Haag, Ministerie van Defensie te Londen; Ministerie van Oorlog te Londen en afwikkeling daarvan, nummer toegang 2.13.71, inventarisnummer 814

Met dank aan Bob Eefting voor de tip.

Foto 1

Een gehuurde taxi van Darvi. Mijn vader betaalde voor twee dagen 1 rijksdaalder. Ik zit zelf op het spatbord, naast mijn moeder (in de zwarte jurk).

Sjaak van Wijk

Foto 2

Een Chevrolet autobus van de firma DARVI. De foto is gemaakt in de Westvoorstraat te Dinteloord. Als ik het goed heb is de chauffeur Olivier van Est.

Piet Pietjouw / Collectie ZWN Transport & Nostalgie

Door bezoekers

Reageer