N-82168

Uitgegeven in 1948

W. van der Sande

A 26 Diessen verstrekt 1948

Door bezoekers

Wie heeft die gepost? Dit was mijn Opa. Reeds voor de oorlog had hij al een auto. In de oorlog ook een houtgestookte tractor.

@ Rob van der Sande. Dat hebben wij als redactie gedaan. We hebben deze website gebouwd rond de gegevens over de provinciale kentekens (nummerbewijzen heten ze officieel) in Noord-Brabant, die van 1906 tot en met 1950 zijn uitgegeven. De administratie daarvan is helaas verloren gegaan, maar de ANWB gaf er lijsten van uit, zodat we in ieder geval namen en adressen van de houders weten. Meer over het systeem van de provinciale kentekens kun je lezen op de pagina Brabantse kentekens?

Weet je meer trouwens over die auto en de tractor van je opa? Of heb je er zelfs foto's van? We zullen het hier allemaal met plezier laten zien. Dit was overigens niet zijn enige kenteken, ik vind er 5 op naam van W. van der Sande op dit adres in Diessen.

Ik denk het toch niet, Jan. De foto is uit de oorlog en dit kenteken is pas in 1948 uitgegeven. Maar het blijft altijd bijzonder om voertuigen met zo'n hout-, kolen- of cokesvergasser tegen te komen.

Helemaal gelijk Paul! Maar wellicht zat er wel één van de drie in 1945 afgegeven kentekens , N-66004, N-66005 of N-66006, op naam van de opa van Rob van de Sande op deze trekker. Ik weet niet hoelang ná de oorlog er nog brandstofschaarste is geweest en deze vergassers nog in gebruik zijn gebleven?

Dat weet ik eerlijk gezegd ook niet, Jan. Ik zal eens navraag doen bij de Fotostichting Diessen.

Met toestemming van de Fotostichting Diessen - waarvoor onze hartelijke dank - hebben we de foto geplaatst in de rubriek Help ons.

Reageer