N-80867

Uitgegeven in 1948

Expeditiebedr. A. Manders en Zn.

Wilhelminstraat 19 Asten verstrekt 1948

Aanvullende informatie

Foto 1

DAF vrachtwagen met aanhanger van Manders' Autodiensten uit Asten. Bron: collectie DAF Museum

Simon Verhagen

Foto 2

Twee zogenaamde tapissières (van binnen gecapitonneerde grote verhuiswagens) van Manders Autodiensten uit Asten, bouwjaar 1950. Eerder gepubliceerd in Hans Stoovelaar,  DAF 7-Strepers, de oer DAF-trucks 1949-1955. (DAF-monografieën, deel 2). Zaltbommel, 2003. Foto: Collectie Ko Bonting, Laren (†). N.B.: het is wel hetzelfde kenteken, maar het is zeker niet dezelfde vrachtwagen!

Aanvullende informatie 2

Foto 3

Deze wagen was van mijn opa Arnold Manders. Hij werd altijd Nolleke genoemd.

Hij is zijn transportbedrijf begonnen in 1926 in Asten. Mijn neven Pierre en Theo Manders hebben het bedrijf verder uitgebreid en voortgezet in Venlo.

M. van Kemenade

Voor meer foto's van transportbedrijf Manders, zie: N-63053, N-63054 en N-66969.

Door bezoekers

beste mijnheer van de kemenade.
dit brengt mij weer helemaal terug in mijn verleden.
in mijn jonge jaren heb ik bij Theo en Toon Manders gewerkt.
begonnen als bijrijder en later als chauffeur.
ik heb daar ongeveer 3,5 jaar met veel plijzier gewerkt.
ik kan mij nog goed herinneren dat wij met alle vrachtwagens foto's hebben gemaakt
naast de weg op een parkeerplaats rotonde richting mijel.
het bedrijf toen was in bezit van 20 tot 25 vrachtwagens.
dit verhaal speelt af rond 1972.
mijn ontslagbewijs is nog steeds in mijn bezit.
graag een reactie.

met de vriendelijke groeten Henk Vergeer

Hay Henk
Ik ben getrouwd met Pierre Manders, die dus nog in Venlo zit. Ik ben bezig om zoveel mogelijk informatie en foto's te verzamelen van het bedrijf door de jaren heen. In 2026 bestaan we 100 jaar, maar vooral informatie van vroeger, namen van werknemers, waar ze naar toe reden, maakt niet uit wat,ik vind alles interessant. Zo'n verhaal als dat van jou vind ik ook leuk om te horen. Als je nog wat weet kun je het altijd bij me kwijt. Groetjes Anja Manders

Hallo, over welke jaren gaat het over.
Samen Met Toon en Theo, of ook met Arnold / Johan en Pierre/ Theo.

Heb totaal 32 jaren bij Fa Manders gewerkt, overnameś meegerekend
Vanaf 1970.
Als het over al doe jaren gaat, zal ik eens op de zolder gaan snuffelen.
Groetjes Martin. Succes ik hoor het nog wel.

TAV Marjan v Kemenade
Hay Marjan
Kun je eens aan jullie mam vragen wat ze nog allemaal weet? En dan vooral informatie over de beginjaren, hoe het allemaal begonnen is en wie erbij waren, waar ze heen reden enzovoort. Alles is welkom. Alvast bedankt Anja

@ M. v.d. Moosdijk. Deze website gaat over de jaren 1906-1956. Van 1906 tot en met 1950 werden er provinciale kentekens uitgegeven. Daaraan je kon zien uit welke provincie een auto kwam. Vanaf 1951 werden die langzamerhand vervangen door landelijke kentekens. In 1956 verdwenen de laatste provinciale kentekens uit het straatbeeld. Meer hierover kun je lezen op de pagina Brabantse kentekens?

Hay Martin,
Ik kan alles gebruiken wat je hebt. Vooral de beginjaren interesseren me met Theo en Toon.
Maar ik kan alles gebruiken. Het gaat me niet alleen om foto's, maar vooral over informatie. Hoe het toen was, de sfeer op het werk, wie er allemaal werkten on de beginfase maar ook later, waar jullie in de beginjaren naar toe reden, echt alles wat je maar te binnen schiet, daar ben ik ontzettend blij mee.
Alvast dank voor de moeite. Groetjes Anja Manders

Dank je voor de informatie Paul

@ Anja Manders. Graag gedaan. We zijn blij als we een handje kunnen helpen! Achter de schermen kan ik jullie mailadressen doorgeven, maar daar moeten jullie dan wel allebei mee akkoord gaan. zonder toestemming geven we namelijk geen contactgegevens van derden door.

Ik weet dat Jan, een van de zonen van Nolleke, een transportbedrijf is begonnen in Venlo. Ook daarover zou ik heel graag meer willen weten. Groetjes Anja Manders

@ Anja Manders. Helaas kunnen we je daar niet bij helpen. Onze gegevens beperken zich tot de provincie Noord-Brabant. Voor zover mij bekend hebben we geen tegenhanger in Limburg. Je zou voor meer informatie over het bedrijf in Venlo misschien kunnen kijken naar de dossiers in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Die vind je bij het Regionaal Historisch Centrum Limburg in Maastricht.

Reageer