N-63053

Uitgegeven in 1945

A. Manders

Wilhelminastraat 19 Asten verstrekt 1945

Aanvullende informatie

Foto 1

Twee zogenaamde tapissières (van binnen gecapitonneerde grote verhuiswagens) van Manders Autodiensten uit Asten, bouwjaar 1950. Eerder gepubliceerd in Hans Stoovelaar,  DAF 7-Strepers, de oer DAF-trucks 1949-1955. (DAF-monografieën, deel 2). Zaltbommel, 2003. Foto: Collectie Ko Bonting, Laren (†).

Aanvullende informatie 2

Foto 2 en verder

Deze wagen was van mijn opa Arnold Manders. Hij werd altijd Nolleke genoemd.

Hij is zijn transportbedrijf begonnen in 1926 in Asten. Mijn neven Pierre en Theo Manders hebben het bedrijf verder uitgebreid en voortgezet in Venlo.

M. van Kemenade

Voor meer foto's van transportbedrijf Manders, zie: N-63054, N-66969 en N-80867.

Door bezoekers

kan/wil M van Kemenade met mij contact opnemen ? BVD

@ Jan Manders. Uw verzoek is doorgestuurd aan M. van Kemenade.

Ik ben getrouwd met Pierre Manders, een kleinzoon van Nolleke Manders die in 1926 zijn bedrijf in Asten begon. Ik ben op zoek naar alle informatie en foto's die ik maar kan vinden die te maken hebben met het bedrijf. Vooral over de beginjaren, want daarover weet ik nog niet zoveel, maar ik ben blij met alles. Manders bestaat over 7 jaar 100 jaar en ik denk erover om er een boek over te schrijven. Hopelijk zijn er mensen die me kunnen helpen. Groetjes Anja Manders

Beste Anja, Ik hoop dat je oproep meer informatie gaat opleveren.

Voor zover bij ons bekend had A. Manders uit Asten 8 kentekens tot zijn beschikking. Je zou onderzoek kunnen doen in de dossiers van het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Misschien is een van deze van toepassing? Wij hebben de mogelijkheid dossiers voor u te scannen, daaraan zijn geen kosten verbonden. En hebt u al contact gehad met de plaatselijke heemkundekring?

Veel succes met uw onderzoek.

Hallo Anja,

Ik woon in de wilhelminastraat 57 en geloof dat in dit huis Manders Transport gevestigd was. Achter mijn huis staat nog steeds een loods. Ik zou graag een oud logo of lettertype met de naam van het transportbedrijf op een betonnen latei willen laten schilderen. Heb je hier misschien een voorbeeld van ??

Reageer