Overslaan en naar de inhoud gaan

N-50775

Uitgegeven in 1938

C. van Kasteren

Markt 35 Vught verstrekt 1938

Door bezoekers

Louis van Telgen zei op 30 december, 2020 - 17:02

Vraag mijn af, of deze Cadillac gedurende de oorlogsjaren soms gebruikt is als brandweerwagen. Er zijn namelijk aardig wat personenwagens in die periode omgebouwd tot brandweerwagens.

BHIC Paul Huismans zei op 8 januari, 2021 - 11:16

Waarom denk je dat juist bij deze Cadillac, Louis?

Louis van Telgen zei op 8 januari, 2021 - 21:00

Gedurende de oorlogsjaren zijn er verschillende veelal grote personenwagens omgebouwd tot manschappenwagen en tevens trekker voor een motorspuitaanhanger. Daarbij werd dan de achterkant verwijderd en voorzien van een bak waarin de manschappen konden zitten. Een deel is naar het oosten vertrokken en het andere deel ging na de oorlog of terug naar de eigenaar of werd verkocht. Ik vermoed dat deze Cadillac daar één van was. Was zelfs voor de oorlog een dure grap om een dergelijke auto om te bouwen in een vrachtwagentje. Na de oorlog was er aan alles een te kort, dus alles werd opnieuw gebruikt, zelfs een dergelijk dure Cadillac. Die nu echt niet zuinig rijdt.
Ik weet het natuurlijk niet zeker, waar de kennis die ik de laatste jaren op dat gebied heb opgebouwd doet mijn daaraan denken en vermoeden dat dit het geval kan zijn.

Reageer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.