MPV avant la lettre

van Kasteren

Dit is mijn opa Chris van Kasteren, staande naast een Engelse Leyland vrachtauto. De chauffeur is Marinus van Wijk. Achter hen staat een Cadillac, die mijn opa van luxe wagen had omgebouwd naar vrachtwagen voor zijn transportbedrijf annex kruidenierswinkel. Hij was ook nog melkboer.

Deze foto is genomen op het Marktveld te Vught in 1948, daar waar nu ongeveer de Vlaaienboer en de Hema zitten. Links van het raam met Van Kasteren erop zat Janus de Kort, de kaasboer.

Kentekens bij deze foto

N-63962N-50775

Door bezoekers

Kenteken 90773 van de cadillac is niet juist. Dit moet zijn 50775

Kenteken 63962 en 63963 zijn van mijn vader Christ van Kasteren

@AH van Kasteren. Dank voor de correctie. Het kenteken bij dit verhaal is aangepast.

Met vriendelijke groet

@AH van Kasteren. De gegevens van de eigenaar of houder van een nummerbewijs halen wij uit bronnen. Omdat de provinciale administratie van de nummerbewijzen niet bewaard is gebleven, werken we in de meeste gevallen met de lijsten die de ANWB uitgaf van uitgegeven en vervallen nummerbewijzen. Helaas hebben we die niet compleet, maar we hopen dat dit in de toekomst alsnog gaat lukken. Daarnaast hanteren we bijvoorbeeld scans of foto's van de nummerbewijzen als bron. Daarmee hebben we namelijk ook de datum van uitgifte. Als het alleen gaat om een mededeling in een reactie of bij de inzending van een foto laten we "Eigenaar onbekend" staan. Vaak blijkt namelijk dat de berijder van de auto niet de eigenaar van het kenteken was. We hebben voorbeelden van een moeder die voor haar zoon een kenteken aanvraagt, van nummerbewijzen die op naam van een bedrijf staan in plaats van op een persoon of het omgekeerde: de bedrijfswagens hebben kentekens die op naam van de eigenaar persoonlijk zijn geregistreerd. Uiteraard laten we de reactie wel staan, zodat het gegeven toch zichtbaar is. Ik hoop dat hiermee duidelijk is waarom uw vader (nog) niet als eigenaar staat vermeld bij N-63962 en N-63963.

Met vriendelijke groet

Mijn opa en oma (van Antwerpen) met zeven van hun kinderen, waaronder mijn moeder als jongste telg, zijn met nog twee families in deze vrachtwagen met aanhanger na de evacuatie naar huis gebracht. Zij werden in november 1944 geëvacueerd naar Helvoirt en waren bij o.a. de familie van Wijk ondergebracht. Na zeven maanden Brabant werden zij weer naar de Betuwe teruggebracht. De kinderen zaten tussen de bagage op de laadbak. De grote jongens lagen op de aanhanger op de matrassen, zodat deze niet weg konden waaien.

@ W. van Creij-van Kasteren. Dat is nog eens een verhaal! Eigenlijk heeft het gezin dus geluk gehad, want tijdens de hongerwinter zaten zij in het al bevrijde zuiden van ons land.

Zo komt zo'n foto wel tot leven, hé!

Reageer