N-49364

Uitgegeven in 1938

N.V. Bierbrouwerij "De Drie Hoefijzers"

Breda verstrekt 1938

Aanvullende informatie

Vrachtauto van De Drie Hoefijzers uit Breda. De vrachtauto deed dienst in Den Haag bij het toenmalige depot van de brouwerij in de Zwetstraat. Veelal werd de vrachtauto gebruikt als strandwagen om de strandtenten op Scheveningen te bevoorraden. Mijn vader heeft mij verteld dat de vrachtwagen een Amerikaanse achtergebleven legertruck was. Op de foto staat mijn vader, Ben Oostdam voor de uitgang van het depot. De foto is gemaakt in 1955.

Bert Oostdam

Door bezoekers

Dit vind ik wel zeer interessant, daar ik alles van de 3 Hoefijzers verzamel. Ik heb in mijn verzameling ook afbeeldingen van vrachtwagens die na de oorlog 40-45 in Breda bij de brouwerij zijn achter gebleven. Het was net na de oorlog moeilijk om aan goede vrachtwagens te komen. Stuur mij andere foto's van de 3 Hoefijzers met reclame s.v.p. .
met vriendelijke groet: Jos van Roozendaal

@ Jos van Roozendaal. Na de oorlog was het inderdaad niet zo gemakkelijk om aan voertuigen te komen. Veel ervan waren zogenaamde dump-trucks, vrachtwagens die na door de geallieerden waren achtergelaten.
De foto's die wij hier tonen zijn in de meeste gevallen (zoals ook hier) niet van ons. Wij mogen ze tonen, maar niet zomaar doorsturen aan anderen. Van de 66 kentekens van de brouwerij die ons bekend zijn, hebben we bij 8 stuks een of meer foto's (https://deautovanmnopa.nl/kentekens?keys=&title=&taxonomy_entity_index_t... ). De meeste komen van archiefdiensten en u zult de foto's daar ook kunnen downloaden of opvragen.

Door deze informatie heb ik weer iets bijzonders in mijn verzameling. Ik verzamel alles van de Drie Hoefijzers en de Smits van Waesberghe uit Breda. 1856-1972.
Bedankt voor uw informatie.
Met vriendelijke groet: Jos van Roozendaal

Reageer