N-41796

Uitgegeven in 1935

A.H.A.M. Testers

Steenbergsestraat 27 Bergen op Zoom verstrekt 1935

Aanvullende informatie

Foto's 1 en 2

Twee foto's uit het archief van Difoga (Diepen's Ford Garage) te Bergen op Zoom, die onlangs aan het West-Brabants Archief zijn geschonken. Met deze auto, een Ford V8, nam het team Adriaan Testers en Frits Diepen uit Bergen op Zoom in 1936 deel aan de Rally van Monte Carlo. Op de eerste foto zijn Testers en Diepen te zien bij hun aankomst in Monte Carlo. De tweede toont het onthaal van de Nederlandse equipes die in Putte op 5 februari de grens passeerden.

Bron: collectie West-Brabants Archief, fotonummer nog niet bekend.

Gijs Asselbergs

Foto 3

Een foto met mijn opa Jan Withagen voor de auto van dhr. Testers bij de villa in Putte. Mijn opa was chauffeur bij Testers. [aanvulling: de auto is een Lincoln-Zephyr V-12 four-door sedan uit de jaren 1936-1942 met een Ford V8-bumper; zie reactie hieronder. Redactie]

René Withagen

Foto 4

Het Leeuwarder Nieuwsblad plaatste op 8 februari 1936 een foto van de feestelijke aankomst van de Nederlandse deelnemers, die met een Ford aan de Rally van Monte Carlo op het marktplein in Bergen op Zoom. Testers rijdt voorop.

JP de Jong

Door bezoekers

Deze foto is genomen in Putte (Noord-Brabant) ter gelegenheid van de aankomst van een aantal Nederlandse deelnemers die meegedaan hebben aan de 15e Rally (sterrit) van Monte Carlo (januari 1936).
Woensdagmorgen 5 februari 1936 werden de Nederlandse rallyrijders Bakker Schut, De Beaufort, Bijlaard, Van Beeck Calkoen, Testers (Bergen op Zoom), Diepen (Bergen op Zoom), Brinkel, Levie en Zeldenrust aan de grens in Putte door burgemeester F.J. van de Ven welkom geheten.
Rechts zijn de winkels van Henricus Hendriks-Geerings en Josephus Hendriks-van Wellen (bakker) te zien.

Hallo

Onbekende foto voor mij, maar ik heb er ook nog twee van jouw opa.

Mijn opa Jan Withagen was privé chauffeur bij dhr Testers, hij staat in het midden voor de auto.

Kun je mij de foto's mailen dan stuur ik ze ook op.

Groet

René Withagen en Gijs Asselbergs zijn buiten de website om met elkaar in contact gebracht.

Fruitkweker Adrianus Hubertus Antonius Maria (Adriaan) Testers (1895-1951) verhuist naar de 's-Gravenpolderseweg 3 in Kloetinge, Zeeland, waar hij in maart 1944 het kenteken K-16772 krijgt toebedeeld. Hij overlijdt in Amsterdam, wonende in Kloetinge.

De gestroomlijnde auto op foto 4 is een Lincoln-Zephyr V-12 four-door sedan uit de jaren 1936-1942 met een Ford V8-bumper.

Bedankt voor de informatie, Bob en Hans. Merk en type auto zijn hierboven nu ook vermeld.

Reageer