N-27418

Uitgegeven in 1930

A. Maessen

Leeuwenstraat 28 Geldrop verstrekt 1930

Aanvullende informatie

Foto's 1 t/m 3

Vrachtwagen van de firma Maessen uit Eindhoven. Op de eerste foto staat deze als tweede van links.

Bron: collectie ZWN Transport & Nostalgie

Foto 4

Mijn vader, zittend op zijn trots: een SAROLEA  motorfiets, gefotografeerd destijds in Geldrop, voordat de motor werd vervangen door de FORD V8 vrachtwagen. Het kenteken bleef indertijd bij de eigenaar, vandaar dat beide hetzelfde nummer op de kentekenplaat hebben.

H. Maessen

Door bezoekers

Dit was de eerste vrachtwagen welke mijn vader direct na de oorlog van het Militair
Gezag, voor toen veel geld kon kopen,
Mijn broer was destijds in militaire dienst, in gedeeld als chauffeur bij een Engelse legereenheid van de Aan en Afvoertroepen, en hij had deze Ford V8, geheel onklaar gemaakt , door terug trekkende Duitse Soldaten , langs de kant van de weg ontdekt.
Het bij het kenteken vermelde adres is mij niet bekend, maar zal wel door het miltair gezag als zodanig destijds aangegeven zijn, toen de Ford weer rijklaar, "Getaxeerd" !!!!
werd.

@ H. Maessen. Dat is nog eens een mooie manier om aan een vrachtwagen te komen!

Het kenteken is volgens onze bron (een door de ANWB gepubliceerde lijst van uitgegeven kentekens, zie foto) al in 1930 afgegeven op het adres Leeuwenstraat 28 in Geldrop (zie foto). Dat is althans wat onze bron vermeldt. Vermoedelijk heeft er voor - en misschien ook tijdens (een gedeelte van) - de oorlog vermoedelijk nog een andere auto of motor met dit kenteken rondgereden.

Reageer