N-2352

Uitgegeven in 1914

H.J. Jonkers

A 80 Borkel verstrekt 1914

Aanvullende informatie

Foto 1

H.J. Jonkers op de motorfiets.

Mieke Witteveen van Rooij

Foto 2

De auto van Jonkers staat bij zijn garagebedrijf aan het Florapark (Dommelseweg) in Valkenswaard.

Bron: Collectie Heemkundekring Weerderheem fotonr. 21697

Foto's 3 en 4

In 1936 werden deze twee auto's gefotografeerd op de Parallelweg in Eindhoven, ter hoogte van het station gezien in de richting van de Mathildelaan. Links Hotel Christoffel en rechts het postkantoor. Op de achtergrond de Philips Lichttoren. Van het vrachtwagentje met de Erdas-reclame is het nummer niet te zien, maar van de auto op de voorgrond is de nummerplaat wel te zien.

Foto: A. van Beurden. Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, fotonummer 534

Met dank aan Jan van Weert voor de tip.

Foto 5

Het draait natuurlijk allemaal om de Libelle, die zonder herkenbare nummerplaat prominent in beeld staat. Jonkers had die zelf gebouwd. Maar links op de achtergrond is ook zijn "reguliere" auto te zien. En rechts trouwens nog een vrachtwagen van de firma Jaspers.

Foto: collectie Luc Jonkers

 

Door bezoekers

H. J. Jonkers uit Valkenswaard was een oom van mij. Als fietsenmaker begon hij ook motoren en auto's te maken. Hij had zelfs een busdienst in de Kempen De EMA. ( de Eerste Meierijsche autobusonderneming). Bij het 50 jarig bestaan (1921-1971) van de EMA is een boek uitgegeven waarin vele foto's staan van zijn bedrijf. Ook een foto op zijn motorfiets met hetzelfde kenteken N-2352.

Reageer