N-13480

Uitgegeven in 1924

C.P. Beukenkamp

193 A Sleeuwijk verstrekt 1924

Aanvullende informatie

Op de foto staat: Coleijn, eerste chauffeur. Waarschijnlijk bij de firma Van de Rijdt uit Grave. Het bedrijf had nevenvestigingen in Den Bosch en in Nijmegen.

Foto uit de collectie van mijn vader, die lange tijd bij de firma werkzaam was.

H. van den Berg

Door bezoekers

Een FN 350 cc zijklep "Sahara" uit rond 1930 met sportieve demperloze uitlaat.
De standaard elektrische verlichting van Bosch was duur en een handige oplossing om toch elektrisch licht te hebben was het monteren van een fietslamp met dynamo op de band.

@ Ruud van Bijnen. Merk en type zijn aan de fotobeschrijving toegevoegd. Dank voor de technische details. Zien we op deze foto zo'n dynamo op het voorwiel?
Met vriendelijke groet

Beste H vd Berg
Ik kom deze foto tegen in een album van de familie Van den Berg in Uden. Wie is je vader en komt die inderdaad uit Uden?

Er staat overduidelijk N-13480 op de nummerplaat. Maar het typische doet zich voor dat in 1946 kenteken N-73480 op naam van P. Colijn in Sleeuwijk gesteld wordt. Toeval bestaat niet, of toch wel?

De foto is volgens mij in Uden gemaakt en wel in de Marktstraat waar nu de doorgang naar de Passage is en uiterst rechts waar nu de Hema gevestigd is.

@ Luciën Bressers. Het wordt steeds mysterieuzer! Ik ben benieuwd of we er nog eens uit komen wat het verhaal achter deze foto is.

Is er een originele foto bekend? Ik vermoed dat op de achterzijde het stempel van de Udense dorpsfotograaf H.A.O. Sandtmann staat. Hij heeft gewoond in het pand waar je uiterst rechts een klein stukje van ziet. Mogelijk heeft H. van den Berg de ontbrekende informatie.

Wij hebben die niet, maar ik zal het H. van den Berg eens vragen. Nu maar hopen dat de foto niet opgeplakt zit, zodat hij ook op de achterkant kan kijken.

@ Luciën Bressers. Ook op de achterzijde van het exemplaar van H. van den Berg staat inderdaad Sandtmann als fotograaf vermeld. De naam van de berijders wordt er als Coleijn gespeld.

Reageer