N-1229

Uitgegeven in 1911

M. Swinkels

Lieshout verstrekt 1911

Aanvullende informatie

Foto's 1 en 2

Respectievelijk een onbekende heer (wellicht een Heijkants? De foto is voor hun huis gemaakt) en Driek van Dooren (alias Driek de Meijer), lantaarnaansteker, met een Belgische Saroléa motorfiets. Deze laatste identificatie wordt (met enige grond) betwijfeld door de kleindochter van Tinus Swinkels, die op de tweede foto haar grootvader meent te herkennen. In ieder geval klopte de datering van het BHIC van de tweede foto niet, want alles wijst erop dat deze twee foto's op dezelfde dag zijn genomen. Bron: BHIC, fotonr. BCE2078 en BCE1988.

Foto 3

Twee motoren in de Rijbeemd te Erp, vlakbij de tuin van architect Heijkants (zie molen). De foto is niet gedateerd en we weten niet, welke personen er op de foto staan.  Origineel: Fotocollectie Heemkundekring Erthepe, nr. 1484

Foto 4

Tinus Swinkels op zijn motor.

Bron: Lieshout en Mariahout in oude foto’s, deel 3 (uitgave Heemkundekring 't Hof van Liessent), foto 46

Met dank aan Ben Vereijken voor de tip.

Door bezoekers

De heer op foto 1 is Egidius Heijkants, architect te Erp. Geboren 3-8-1894 te Erp, overleden 6-5-1958 te Erp. Hij woonde in het huis op de achtergrond, dit is ook zijn geboortehuis. Zijn vader Johannes Heijkants was ook architect. Op foto 3 staan twee van zijn zussen: op de rechter motorfiets voorop Marietje Heijkants (15-1-1891 Erp, 13-5-1965 Sittard), op de linker motorfiets voorop Janske Heijkants ( 20-1-1893 Erp, 13-2-1955 Venray). Op de achtergrond de tuin van het architectenbureau Heijkants.

@Wilma van 't Verlaat-Heijkants. Dank voor de aanvulling. We hadden ze niet herkend, maar de familie Heijkants is ons wel bekend. Er staat verhalen over de architecten, de familie en de tekenlessen van Harrie op onze hoofdwebsite.

Met vriendelijke groet

Reageer