Overslaan en naar de inhoud gaan

Oom agent? Nee, Opa!

Johan Waas van de Gemeentepolitie Breda

Ludo Mol

Door bezoekers

Ton Kole zei op 8 juli, 2017 - 00:29

Beste meneer Mol, er is mij altijd verteld dat mijn opa Kole de eerste agent was hier in Breda die een Harley reed, maar wie weet. Hij is de berijder op de laatste foto. Het lijkt mij niet dezelfde Harley te zijn als op de andere foto.

Roy van Wanrooy zei op 4 september, 2017 - 21:47

Mocht u ook nog interesse hebben in het merk van de Jeep: het betreft een Willys MB (¼-ton truck) dat gemaakt werd anno '41 tot '45 en dienst deed door zijn iconische Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog. Waarschijnlijk is dit via het Marshallplan terecht gekomen bij de Bredase politiekorpsen in eind jaren 40 begin jaren 50(?), en dat verklaard dan ook weer gelijk de keuze voor een Amerikaanse motormerk. Ik betwijfel eerlijk gezegd of we op de laatste foto een Amerikaanse Harley Davidson zien, kans is groot dat dit een aangepaste BMW R71 met zijspan is dat gebruikt werd door de Duitse Rijk in de Eerste Wereldoorlog en later door de Wehrmacht in de Tweede Wereldoorlog. Mocht dit zo zijn is de kans groot dat deze in één van de grotere steden van Nederland door de Amerikanen overwonnen werd en opgeknapt voor hergebruik.

BHIC Paul Huismans zei op 5 september, 2017 - 07:57

@ Roy van Wanrooy. Hartelijk dank voor de informatie. het merk Willys is nu bij de Jeep geplaatst. Twijfel was bij ons ook de reden om bij de laatste foto achter Harley-Davidson een vraagteken te zetten. We zijn benieuwd of er nog bevestiging of andere inzichten opduiken.

Met vriendelijke groet

Louis van Telgen zei op 5 september, 2017 - 08:40

Foto 3 laat ook een Harley-Davidson motorfiets zien, één uit 1932 welk toendertijd van de brandweer was. Maar gestationeerd was bij de politie als eerste uitruk. Deze had het kenteken N-46154.

BHIC Paul Huismans zei op 5 september, 2017 - 08:44

@ Louis van Telgen. Hartelijk dank voor de aanvulling. Ik had me al af zitten vragen wat die soort brandkraan aan het zijspan was. En we hebben het verhaal nu ook gekoppeld aan het kenteken N-46154.

Met vriendelijke groet

Hans zei op 11 oktober, 2017 - 00:40

Foto nr 1 laat een Harley-Davidson uit 1930 zien.

Reageer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.