Garage Verbruggen in Mill

Bart Verbruggen
Garage en woonhuis, 1925
Garage en woonhuis, 1925

Twee foto's van het garagebedrijf van mijn opa, Koos Verbruggen, bij het station in Mill.

In 1925 is mijn grootvader (Koos Verbruggen) met zijn overbuurmeisje (Egberta Giesen) getrouwd. Zij was een dochter van J. Giesen die een hotel had tegenover het station. De foto toont het garagebedrijf van mijn opa in augustus 1925. De aanbouw van zijn woonhuis is bijna klaar.

De kinderen Verbruggen bij de garage
Kinderen Verbruggen, c. 1932

De tweede foto toont de drie kinderen van Koos: Herman met de benzinepomp, mijn vader Jan als bestuurder van de motor en mijn tante Ella als passagier. Deze foto is rond 1932 gemaakt voor de garage.

Kenteken bij deze foto

N-23800

Door bezoekers

Mijn peettante "Anna" van Rossum woonde in Oss en als zij op bezoek kwam bij mijn oma werd zij met de taxi van Koos naar de tramhalte in Uden gebracht om per tram naar verder te reizen naar Oss. Ik mocht dan wel eens meerijden en soms mocht Herman, zijn zoon, dan ook mee. Op de terugweg mocht hij dan een eind van het traject rijden. Zo heeft Herman rijden geleerd. Ik heb bij Koos later twee Volkswagens gekocht met kenteken TX-94-35 en XD-39-88. Ik tankte ook benzine bij Garage Verbruggen maar toen was het merk "Purfina" en later veranderd in "Fina". En Koos werd ruim 100 jaar. Groet, Albert

@ Albert van der Cruijsen. Bedankt dat u deze verhalen met ons wilde delen. De kentekens die u noemt zijn landelijk, niet provinciaal. Dat maakt het verhaal over de "autorijlessen" van uw zoon niet minder spannend!

Met vriendelijke groet

Reageer