N-97564

Uitgegeven in 1950

A.L. Soeterboek

Speelhuislaan 25 Breda verstrekt 1950

Door bezoekers

A.L. Soeterboek is mijn vader.
Ik ben benieuwd wat u nog meer weet?
Ik ken diverse auto's van hem maar geen kentekens.

@ Huub Soeterbeek. De gegevens die wij voor deze website van hem hebben omvatten niet meer dan zijn kenteken (uitgegeven in september 1950), naam en adres. Een beetje vergelijkbaar met een telefoonboek, eigenlijk. De provinciale kentekens waren niet gebonden aan een specifiek voertuig, ze waren persoonlijk. Bij inruil van een auto of motor nam je het kenteken dus gewoon mee naar je nieuwe voertuig. Meer hierover kunt u lezen op de webpagina Brabantse kentekens? trouwens, als u meer informatie heeft over uw vader en zijn (eerste?) auto, dan zij we daar natuurlijk wel benieuwd naar...

In het kader van een onderzoek (vlucht uit Breda 1940) ben ik op zoek naar L.P.A. Soeterboeck die in Boeimeer woonde . Hij vertrok op 11 mei met een auto naar Chaam, en verder met de trein naar Belgie en Frankrijk. Ik vraag me af of L.P.A. Soeterboeck, toen net 24 jaar oud, al een eigen auto gehad zou kunnen hebben. Een auto was best duur. Was de auto misschien van een familielid? Hij liet deze nl. achter bij een oom in Chaam.
Dus ik zou graag contact hebben met Soeterboeck familieleden die hier iets van weten.

@ Geertrui v.d. Brink. Op de familienaam Soeterboeck (met ck dus) vind ik geen kentekens in onze database, op Soeterboek (zonder de c) zeven. Daarbij is geen L.P.A. Soeterboeck te vinden. Ik heb de spelling Soerterboek ook gecontroleerd, omdat er sprake geweest zou kunnen zijn van een spel- of zetfout. Maar het lijkt er dus op, dat L.P.A. Soeterboeck met de auto van iemand anders is gevlucht.

Ik hoop dat uw oproep helpt en wens u veel succes met uw onderzoek.

betreft L.P.A. Soeterboek.

L.P.A. Soeterboek, auteur, geboren te Breda 28 juli 1916, overleden te Son op 20 april 1996

Bedankt voor de informatie, Herman, Geertrui v.d. Brink zal er blij mee zijn. In onze kentekendatabase levert ook L.P.A. Soeterboek geen resultaat op. De maand juni 1939 hebben we nog niet compleet, dus het zou kunnen dat hij een van de kentekens uit die maand heeft gehad. Maar het is natuurlijk helemaal niet zeker dat hij met zijn eigen auto is vertrokken.

Hallo Geertrui,
Mijn oom heet LPA Soeterboek, 28-7-1916, zonder C. En is de oudste broer van mijn vader. (en hij heeft diverse boeken geschreven.) Hij is inmiddels overleden.
Voor binnenvallen in Nederland is hij met kennissen uit Duitsland (woonde of werkzaam in Duitsland bij katholieke organisatie ) naar Nederland gevlucht. Na de dreiging dat Nederland zou vallen is hij met een man uit Teteringen (voor zover bekend dhr.Houben} naar België gevlucht.
Het zou goed kunnen dat hij een auto had en ook dat hij deze in Chaam heeft achtergelaten. Er woonde namelijk veel Soeterboek familie in Chaam.
Mijn broer is van deze zaken wat meer op de hoogte dan ik. Misschien kan hij bij vragen nog antwoord geven.
Tevens is er nog een neef van mij Ton Soeterboek, zoon van Henk Soeterboek en Henk is de broer van LPA Soeterboek. Hij heeft info die pas na een bepaalde datum bekeken mag worden. Zijn adres heb ik verder niet en heb er ook geen contact mee.
Ik denk dat als u met hem in contact wil komen het beste contact op kan nemen met mijn broer Johan. [Aanvulling redactie: we gaan kijken of er toestemming is voor het uitwisselen van de mailadressen]

Reageer