Overslaan en naar de inhoud gaan

N-93494

Uitgegeven in 1950

W. Koenders

Nabbegat A 42 Zeeland verstrekt 1950

Door bezoekers

Koenders zei op 29 januari, 2022 - 17:13

De motor van mijn vader, Wilhelm Koenders had zijn rijbewijzen in militairen dienst gehaald,
en na de wereldoorlog van 40-45 bleef Wilhelm stug door rijden met zijn militair rijbewijs, tot dat hij aangehouden werd, en een bekeuring volgde. Ja, die boete ging op de stapel! Totdat Wilhelm uit de trein gehaald werd in Venlo, hij was op weg naar zijn werk in het Zwarte Woud en daar was Wilhelm 3 jaar Kapitein, in Franse militairen kleren, leidde hij de grootste houtkap voor de wederopbouw van Europa, maar Wilhelm ging de cel in, en de burgemeester van Zeeland NB heeft borg gestaan voor zijn vrijheid!
En wat volgde Wilhelm heeft opnieuw examen bij het CBR (1959) afgelegd om zijn bevoegd terug te krijgen , voor de motor en auto , voor f1.- had Wilhelm eerder zijn rijbewijzen om gewisseld kunnen hebben! Met zijn zessen op de motor als eerste de kleinste voor tegen het windscherm(ik) en mijn 1 jaar oudere broer op de benzine tank dan pa en nog 2 op de zitting en de laatste mijn broer Wim op het bagagerek 2 keer rijden en het gezin was in Velp in de speeltuin!

BHIC Paul Huismans zei op 31 januari, 2022 - 12:06

@ Koenders. Wat een mooi verhaal! Inderdaad kon je het militaire rijbewijs gemakkelijk omruilen voor een gewoon rijbewijs, dus je kunt je afvragen waarom hij dat niet gewoon gedaan heeft.
Tegenwoordig zou hij trouwens ook beboet zijn als hij zijn kinderen zo op de motor vervoerde, denk ik!

Reageer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.