N-91265

Uitgegeven in 1949

L.A. van Run

Zevenberschen Hoek D 248 Zevenbergen verstrekt 1949

Aanvullende informatie

Foto 1

In 1949 kocht mijn vader Laurens van Run de eerste bestelauto voor zijn bedrijf voor brood, banket en kruidenierswaren; daarvóór vond de bezorging plaats met paard en wagen. Het is een Citroen  [correctie: Renault. Zie reactie hieronder] (type-aanduiding is me onbekend) met kenteken N-91265. Hij kocht deze auto bij het garagebedrijf van Janus Huybregts te Zevenbergschen Hoek, slechts enkele huizen verwijderd van ons huis/bedrijf. Janus Huybregts vinden we ook terug onder N-1; dat hij over dat bijzondere nummer N-1 beschikte herinner ik me maar al te goed. Voor een kind was dat wel iets heel bijzonders. Op weg naar school passeerden we elke dag dat garagebedrijf met z'n Caltex benzinepomp, zoals we dat zien op de foto bij N-1. De hier bijgevoegde foto dateert zichtbaar uit voorjaar/zomer 1953, want de zandzakken van de watersnood liggen nog langs de weg. De foto is genomen voor ons bedrijf te Zevenbergschen Hoek, het huidige adres is Driehoefijzerstraat 25. In 1953 reed niet meer mijn vader (overleden december 1951) in deze auto, maar mijn oudste broer Cor. Wie de twee vrouwen op de foto zijn is onzeker; mogelijk is de rechter mijn moeder Adriana van Run-van Etten (1902-1995).

Laurens van Run

Foto 2

Deze foto toont de auto vanuit een ander perspectief. Zo is het model beter zichtbaar.

René van den Hooff

Door bezoekers

De foto van de auto van 'ons vader' komt uit mijn album. Laurens is mijn jongste broer.
Onze oudste zus Adje, o.t.w. Adriana van den Hooff-van Run (1932-2006) heeft mij verklaard dat de twee personen 'ons moeder' en zijzelf zijn.

@Pauline. Hartelijk dank voor de aanvulling. Nu is het plaatje zo ongeveer compleet!
Met vriendelijke groet

Mijn broer Wim vertelde me vandaag dat deze auto naar zijn herinnering geen Citroën, maar een Renault was (via onze bijna-buurman dhr. Huybregts _ zie N1 - gekocht bij garage Otten, Havermarkt, Breda). Ik heb het origineel van de foto nog eens goed onder een 10x stereo-microscoop bekeken en ja hoor, met enige moeite valt linksonder op de achterkant te lezen dat daar Renault staat.

Beste Laurens, hartelijk dank voor je correctie. Zoals je kunt zien hebben we de tekst inmiddels aangepast.
Met vriendelijke groet

Inderdaad een Renault, en wel een Renault Juvaquatre Fourgonette zo als dat toen heten. Of wel een bestel variant.

Reageer