N-89470

Uitgegeven in 1949

P.J. van Hek

Hezelstraat B 63 Erp verstrekt 1949

Aanvullende informatie

Foto: Bert Manders op een MCE-tractor (basisuitvoering), ca. 1950. Vanaf begin jaren ’50 produceerde de firma Munsters onder de naam MCE (Munsters Constructie Erp) onder meer landbouwtractoren. Van deze “gemotoriseerde erdkar” zijn er ongeveer 75 gebouwd. In 1957 stopte de productie als gevolg van de concurrentie van grote bedrijven als McCormick. Bron: Fotocollectie Heemkundekring Erthepe, Erp. Fotonr. 016.

Door bezoekers

Wij hebben ook zo'n tractor gehad. De A-Ford motor, zijklepper, was uit 1928 en werd gestart op benzine, waarna als de motor warm was, op petroleum kon worden gereden. Daarvoor zie je ook 2 tankdoppen op de foto. De voorste dop op de foto is de dop van de radiator.
Ik heb in mijn jeugd (vanaf 11 jaar) heel veel met een MCE autotrekker gewerkt. Het elektrisch systeem was 6 volt. Als de startmotor de motor 4-6 keer rond gedraaid had, moest de motor lopen anders was de accu leeg... dan was het zwengelen geblazen.
Ik moet nog ergens een paar foto's hebben, maar die zoek ik nog op. Ik vind het leuk dat er nog wat materiaal is over deze voorloper van de werktuigdrager.
Helaas hebben wij de tractor gesloopt toen voor de tweede keer de ventilator dwars door de radiator vloog. Gelukkig zonder letsel voor mijzelf, maar de schade was aanzienlijk.

Hoi Harry
We zijn op zoek naar meer informatie over deze tractors. Met name over een onbekend model met een Perkins motor. Zou je ons kunnen helpen?

Ik heb een foto van onze trekker op de website geplaatst.

Ik heb een Munster tractor, zie de foto. De mijne heeft een A-ford motor maar er zijn er ook gebouwd met Perkins en Hatz Dieselmotor. Er zijn er nog zo'n 5 overgebleven.

@Harry; mocht u nog fotos kunnen opduiken ben ik hier zeer benieuwd naar. Ik ve

@Luuk, heb je de MCE nu nog in je bezit? Ik zou er graag weer een keer eentje willen bekijken... Overigens zie ik geen foto van je Munster tractor.

@Harry Faassen. Dat de foto nog niet zichtbaar kwam, omdat wij hem pas zojuist hebben geplaatst. Omdat hij niet direct te koppelen is aan dit kenteken, is hij te zien bij jouw verhaal.

Met vriendelijke groet

Hallo,

Hebt U misschien het email adres van Luuk van der Veen?

Martien van der Zanden en Luuk van der Ven zijn achter de schermen met elkaar in contact gebracht.

Reageer