N-8604

Uitgegeven in 1922

F.P. Smid

Esbeek D 76 Hilvarenbeek verstrekt 1922

F.P. Smid

Hilvarenbeek vervallen 1926

Gemeente Politie

's-Hertogenbosch verstrekt 1935

Aanvullende informatie

Foto 1

Motorpolitie op de Vughterbrug brug te ‘s-Hertogenbosch, 12 september 1947. Fotograaf:  Fotopersbureau Het Zuiden. Bron: Stadsarchief ’s-Hertogenbosch, fotonrs. 0025666.

Foto 2

Triumph politiemotor met zijspan op de Markt te ’s-Hertogenbosch, 10 mei 1936. Fotograaf: Fotopersbureau Het Zuiden. Bron: Stadsarchief ’s-Hertogenbosch, fotonr. 0051182.

Foto's 3 en 4

In een fotoalbum van mijn vader, H.A. van der Mooren, vond ik nog twee foto's van een politiemotor met zijspan, met kenteken N-8604. Je ziet twee politieagenten, waarvan de man zonder stofbril mijn vader is.
Op jullie site zag ik dat er meerdere motoren met dit kenteken zijn geweest, zelfs met foto's. De foto zal uit eind veertiger jaren zijn, locatie onbekend, maar waarschijnlijk omgeving Den Bosch, omdat mijn vader daar bij de gemeentepolitie was.

Nettie Trapman- van der Mooren

Foto's 5 en 6

Op een kiekje, gemaakt door mijn vader F.H. Plankeel van de Hinthamerstraat in Den Bosch, met versiering t.g.v. het huwelijk van Juliana en Bernard (1937), zowel een auto N-928 als een motor met zijspan, N-8604.

H.J. Plankeel

Door bezoekers

Het lijkt me aannemelijk dat op enig moment in de jaren 30 dit nummer is overgegaan naar de gemeentepolitie van Den Bosch.

De letter N werd in die jaren afgegeven voor kentekens in gebruik en geregistreerd in de provincie Noord Brabant. Voor zover mij nog bekend werden kentekens toen afgegeven op persoon of bedrijf en niet op het voertuig. Vandaar dat het kenteken van een motor die werd vervangen of verkocht overging op de motor die daarvoor in de plaats kwam. Hierdoor lijkt het dat er meerdere voertuigen op 1 kenteken reden.

@Ruud en Karel Wouters. Nummerbewijzen konden ook weer worden ingeleverd. Hetzelfde nummer werd dan aan een nieuwe houder uitgegeven. Dus ook een andere eigenaar van het nummer is best mogelijk. Zolang we de gegevens niet compleet hebben kunnen we dat niet helemaal uitzoeken. Verder kon een nummer niet alleen na elkaar, maar ook tegelijkertijd op meerdere voertuigen worden gebruikt. Het systeem wordt uitgelegd in de rubriek Achtergronden.

Reageer