N-84

Uitgegeven in 1906

B.A. Jansen

Zuid-Willemsvaart 's-Hertogenbosch verstrekt 1906

Aanvullende informatie

Foto 1: Theo Jansen, zoon van B.A. Jansen, op zijn Engelse Sparkbrook motorfiets. Jansen was importeur van dit merk. De foto zal rond 1916 genomen zijn, de locatie is waarschijnlijk langs de  Zuid-Willemsvaart waar het bedrijf gevestigd was. Bron: Ruud van Bijnen.

Foto 2: B.A.J. Jansen, importeur van Sparbrook motoren, achter het stuur van de N-84, met zijn zoon Theo op een Sparbrook 1922. Bron: Het Motorrijwiel in Nederland - een merkenhistorie tot 1940, uitgave van de Veteraan Motoren Club, 1996.

Poststuk

Als verzamelaar van postzegels en poststukken van motorfietsen heb ik ook enkele briefkaarten van en aan de firma Jansen, zoals dit schrijven van Sparkbrook aan B.A. Jansen, gedateerd 23 augustus 1910.

Ad van Tiel

De Dion Bouton

Theo Jansen met echtgenote naast de De Dion Bouton van vader Bernard.  Deze foto is genomen in de jaren dertig, mogelijk bij de festiviteiten rond het 750-jarig bestaan van Den Bosch in 1935. De auto bestaat nog steeds en is in 2013 bij Bonhams geveild.

Ruud van Bijnen

Nog eens de De Dion Bouton

Deze foto is gedateerd 1935. Links achter zit mijn tante Janine (geb. 1927) en rechts daarvan mijn oom Bob van Boekel (geb. 1922). Waarschijnlijk tijdens dezelfde festiviteiten bij het 750-jarig bestaan van Den Bosch. Grote vraag: wie o wie zijn die twee voorin?

Bob van Boekel

In dit filmpje op Youtube zien we de Dion Bouton rijden. Niet in Amsterdam, zo lijkt het, maar bij de Citadel in 's-Hertogenbosch.

Bron: 1937: De ontwikkeling van het verkeer in Amsterdam, met o.a. de Dam en oldtimers - oude filmbeelden (Youtube-kanaal Amsterdam - Verzamelde Historische Filmbeelden)

Met dank aan Albert Koops

Door bezoekers

Reageer