N-79911

Uitgegeven in 1948

J.J.H. van Dijk

Pr. Hendrikstraat 40 Eindhoven verstrekt 1948

Aanvullende informatie

Op zaterdag 28 mei 1952 vond op de boulevard in Noordwijk een wedstrijd plaats voor de mooiste buscarrosserieën, de Concours d’Elegance Noordwijk-1952. Twee autobussen van concurrerende bedrijven uit Eindhoven namen daaraan deel. Met het kenteken N-79911, kwam het Reisbureau-Touringcentrale van Jac. Van Dijk, Prins Hendrikstraat 40 in Eindhoven. Dit was geen dubbeldekker maar een ‘1.½-dekker’, gebouwd op een chassis van de Engelse fabrikant AEC (Associated Equipment Company) met een carrosserie van Jongerius uit Utrecht, geschikt voor 45 passagiers. Na het overlijden in 1961 van Jacques van Dijk ging het bedrijf over in de Zuidooster Autobusdiensten N.V.

Voor zijn Eindhovense concurrent in Noordwijk, zie onder N-57655.

Foto: Joop van Bilsen / Anefo. Bron: Nationaal Archief, Collectie Anefo, fotonummer 905-1342 (Creative Commons 4.0 licentie)

Frans Kense

Door bezoekers

Bij mijn weten is het bedrijf niet overgrgaan naar de zuidooster. De zoon Arnold van Dijk is toen verder gegaan. In 1969 was er in Dinant een groot bus ongeluk met een bus van, van Dijk. De bus kon niet meer remmen en reed met hoge snelheid van een helling af de Maas in, hierbij kwamen naar ik meen 20 mensen om het leven. touringcar bedrijf van de Munckhof naam later het bedrijf over. Ik zelf heb tegenover het bedrijf gewoond en kwam er vaak.

de bus die in dinant ver ongelukte was van een ander van dijk van de hoogstraat qu vadis , die bus op foto is van jac, van dijk pr henderik straat ik heb daar gereden

In 1969, toen dit ongeluk gebeurde, was het laatste provinciale kenteken al twaalf jaar geleden vervangen. Ook dat maakt het minder waarschijnlijk dat het om dezelfde bus gaat.

Reageer