N-79672

Uitgegeven in 1948

H.F. Hofmans

Beugen A 4 a Boxmeer verstrekt 1948

Aanvullende informatie

Mijn moeder H.L. (Riek) Hofmans, geboren in Oeffelt, nu 92 jr oud, op de motor [aanvulling: een Zündapp model DB200 (200cc tweetakt)  uit de late jaren dertig; zie reactie hieronder. Redactie] van haar broer Hen Hofmans.

Ger Thelosen

Door bezoekers

H.F. Hofmans was een oom van mij.
Hij is in 1955 overleden.
Ik heb foto's van mijn moeder en een tante terwijl ze op deze motor zitten, in 1948.
Ik rij zelf al bijna 50 jr motor !

@ Ger Thelosen. Bedankt voor de informatie. Die foto zal je als motorrijder wel extra dierbaar zijn! Als je er een scan of digitale foto van instuurt plaatsen we hem bij dit kenteken.

'N digitale foto ingestuurd, met mijn moeder H.L.Hofmans (nu 92jr) op de motor van
haar broer "Hen Hofmans"

Als de tenaamstelling van 'n dergelijk oud voertuig, is vrijgegeven door de RDW, dan ben ik ook benieuwd of er voertuiggegevens bekend zijn van deze motor ?
Zou leuk zijn !

Hartstikke bedankt, Ger. Zoals je ziet staat hij intussen hierboven.

Helaas komen de gegevens van de nummerbewijzen niet van de RDW. Van 1906 tot en met 1950 werden de kentekens uitgegeven door de provincies. Aan de letter (alleen in Noord- en Zuid-Holland hadden ze na verloop van tijd 2 letters nodig) kon je zien uit welke provincie een auto kwam. Deze nummerbewijzen waren persoonlijk, als je je motor of auto inruilde hield je hetzelfde nummer. In Noord-Brabant is deze administratie van kentekens niet bewaard gebleven en deze website is dan ook gebaseerd op een reconstructie van de kentekenhouders, voornamelijk gebaseerd op lijsten van vervallen en uitgegeven nummerbewizen, die de ANWB indertijd heeft uitgegeven. Die bevatten alleen het kenteken en de naam en het adres van de houder.

Duidelijk verhaal Paul, bedankt !

Volgens mij is de motor een Zündapp model DB200 (200cc tweetakt) uit laat jaren dertig.

Bedankt voor je reactie Ruud !
Ik ga dit bekijken.

Dank je wel voor de informatie, Ruud. Ik had stiekem al een beetje gehoopt dat jij het zou weten. Merk en type staan der nu ook hierboven bij.

Ik ben het helemaal met je eens Ruud ... dankjewel !

Reageer