N-79227

Uitgegeven in 1947

G.H.W. Kemenade

Emmastraat 50 Asten verstrekt 1947

Aanvullende informatie

Nee nee hij kwam zelf niet uit d'n Himmel maar toch was hij wel aan d'n Himmel verbonden voor lange tijd. Op de motor hier Gerard van Kemenade.. jaja van de slachter, Pietje van Kemenade. Als je de Hemel uitreed en dan meteen links langs de klompenmakerij van van den Heuvel daar lag de slagerswinkel, ik moest daar vroeger altijd vanalles gaan halen van ons moeder. Gerard was de fietsenmaker/monteur bij Piet Bukkems en ik heb hem vaak genoeg gezien in de werkplaats. Later begon hij zo'n beetje voor z'n eigen en had hij eerst bij hun achter en langs 't huis z'n "vrakke-opslag" later kwam die in het Liender naast de boomgaard van Pietje Leenen. Hij had ook zelf 'n hijskraan in elkaar gelast die vaak van pas is gekomen, niet alleen voor het ophalen van autowrakken, nee hoor, ook voor andere doeleinden werd gerard met z'n kraan ingehuurd. Hij was 'n echte "sleutelaar" en zat altijd aan fietsen, brommers, auto.s en vrachtwagens te sleutelen. Op de foto zit hij op de motor van vroeger die hij bezat gemaakt bij van Kemenade achter het huis.

Arno van de Schoot

Door bezoekers

Hoi Arno,
Geweldig dit bericht, Arno. Gerard van Kemenade is namelijk mijn vader. Het leuke, grappige is, dat ik met de zoon van Pietje Leenen, Sander, getrouwd ben, mijn vroegere buurman. Bedankt voor het mooie bericht. Als u meer heeft, graag!! Gr. Petra

Wat leuk Arno dat jij die foto hebt. Is een top foto. Ik ben de oudste dochter van Gerard. Was het huisnummer in die tijd 50?
Groetjes Marjan van Griensven- van Kemenade

@ Marjan van Griensven. Emmastraat 50 is inderdaad het adres waar Gerard woonde toen het nummerbewijs is uitgegeven (december 1947). Als hij nadien is verhuisd, of als het huisnummer is gewijzigd, dan zie je dat niet in onze gegevens terug.

Reageer