N-765

Uitgegeven in 1908

J.N.J. Smulders

Schijndel verstrekt 1908

J.N.J. Smulders

Oosterhout vervallen 1949

A.J.M. Smulders

A 315 Bergeyk verstrekt 1949

A.J.M. Smulders

Bergeyk vervallen 1950

J.G. Smulders

Udenhout verstrekt 1950

Aanvullende informatie

De belastingkaart voor de groene Volkswagen Kever van mijn vader, J.G. Smulders. De kleur van de auto was groen.

In 1952 leende Hub van der Meulen deze Volkswagen, om ermee deel te nemen aan de West-Nederlandrit. Hij eindigde als 14e.

Hans Smulders

Door bezoekers

Het kenteken (N-765) is ca. 1950 overgegaan op J.G. Smulders (mijn vader) in Breda.
A.J.M. (Albert) Smulders en J.G. (Jan) Smulders waren zonen van J.N.J. Smulders, de oorspronkelijke kentekenhouder (die overigens al in 1939 overleed).

@ Hans Smulders. Bedankt voor deze uitleg. Je ziet vaker dat kentekens nog lang na het overlijden van de houder worden gehandhaafd. Als het op een andere naam wordt gezet is er meestal wel een relatie tussen de oude en de nieuwe houder te vinden, zoals kinderen of een schoonzoon of -dochter. Overigens was het per provincie verschillend welke kentekens wel of niet konden worden overgeschreven.

Volgens onze gegevens is N-765 trouwens niet overgeschreven op uw vader, maar op uw oom. Tenzij het later weer van uw oom weer is overgeschreven naar uw vader. Maar daarover hebben wij geen gegevens gevonden.

Ik heb het nog eens nagekeken: Op 9 oktober 1950 heeft J.G. Smulders, met een instemmingsverklaring van A.J.M. Smulders erbij, aan de Provinciale Griffie verzocht om het kenteken N-765 op zijn naam te zetten wegens “bijzonder geval, namelijk overschrijving van broer op broer”. Kennelijk een goed argument in die tijd, want al op 16 oktober 1950 werd voor de eerste auto van mijn vader (een VW brilletje) een belastingkaart uitgeschreven met het kenteken uit 1908.

Kijk, dat is mooi om te horen. Inderdaad dus een overschrijving tussen verwanten.

Onze lijsten blijken dus niet helemaal compleet te zijn, wat misschien niet heel vreemd is. We hebben het immers over de laatste maanden dat er nog provinciale kentekens werden uitgegeven. Zou je een foto of scan van die kaart willen insturen?

Hans,
Ben jij Hans Smulders die zijn jeugd in Voorburg heeft gehad. Zo ja dan zou ik het leuk vinden om weer eens contact te hebben
Louk Borsboom

@ Hans en Louk, Eventueel kunnen we jullie buiten deze website met elkaar in contact brengen. Het is beter om hier geen contactgegevens openbaar te maken.

Dat zou leuk zijn ja, graag Paul!

Hans en Louk zijn buiten de website om met elkaar in contact gebracht.

Reageer