Overslaan en naar de inhoud gaan

N-75931

Uitgegeven in 1947

A.C. van der Bruggen

Vlasmeerschestraat 53 Vught verstrekt 1947

Door bezoekers

robert mens zei op 3 januari, 2017 - 01:24

Da's m'n oud-oom Adriaan - broer van mijn Bossche grootvader Jan P. van der B. a/d Havensingel - in fietsen en voorts in automobielen. Tandarts aan de Hinthamerstraat, richting 't end, linkerzijde - Adrie was een fervent motorfietser weet ik sinds onlangs, uit de digi-krantenberichten - tal van succes Carnavals/feesten vierde ik met zijn handgemaakte lichtbruin kalfslederen ... "cap" - waarvan de oorgat/bed/klepjes opengerold etc - feest. Ik heb ergens een feestactiefoto... maar hij is me ooit ontfutseld : Ahh, mag ik 'm effe op?

BHIC Paul Huismans zei op 3 januari, 2017 - 08:33

@Robert Mens. Leuk verhaal! Als de foto nog eens opduikt houden we ons aanbevolen!
Met vriendelijke groet

An van der Bruggen zei op 6 juli, 2017 - 12:28

Ik begrijp de eerste reactie bij deze naam/kenteken combinatie niet. Het gaat hier nl toch echt om mijn vader. Kenteken was van een motorfiets

BHIC Paul Huismans zei op 7 juli, 2017 - 10:11

@An van der Bruggen. Dank voor uw reactie. Kan het niet om dezelfde persoon gaan? Dat uw vader de oud-oom (Adriaan) van Robert Mens was?
Met vriendelijke groet

Robert MENS zei op 7 juli, 2017 - 12:55

Dank An en Paul,

Als An familie is van bijvoorbeeld onze Gazelle dealer en fietsenmaker Van der Bruggen & Zoon aan de Helvoirtseweg, dan zal het niet een heel directe familie zijn van mijn moeder, oorspronkelijk uit Den Bosch.

Mijn oud-oom Adrie was een broer van mijn opa Jan P van der Bruggen / Havensingel en hij was tandarts aan de Hintammerstraat, die in de jaren '20, '30 een verwoed motorrijder - uitgevist via Delpher.nl en via BHIC foto van hem op de Markt Den Bosch. Waar ie die verloren leren motor "cap" opheeft.
Onze fietsenmaker (Bas ? of haal ik 'm door de war met onze Taalstraat buurman Van der Bruggen; tuinder bij Toon Verhagen) zie ik net als de zoon nog glashelder aan het werk, de fiets bengelend aan het plafond. Heel goedaardige man.

Zelf sleutel ik al heel lang graag zelf aan m'n fiets. Zeker sinds ik weet dat opa Jan in 1895 - 1901 op nationaal niveau op zijn renfiets deelnam aan baanraces, op fracties van seconden eindigend achter 'n Jaap Eden, Harie Meijers, Cordang. Op de 5 kilometer moet ie een moordende eindsprint hebben gehad. Wat hij met het Nederlands team tijdens de wereldkampioenschappen in 1897 te Glasgow precies heeft gepresteerd is me nog niet gelukt te achterhalen in de UK/Scotland. Wel las ik in een verslag dat ze zich hebben laten inpakken door het sluwere tactische rijden van de diverse buitenlandse teams: insluiten en afremmen, als ik het goed begrijp. Kort is hij ook professional geweest, maar de mentaliteit daar vond ie niks. '

Robert MENS zei op 7 juli, 2017 - 13:09

op de rechter motorfiest zit oud-oom Adriaan. Die "cap"is kwet !! En ik vind dat hij mijn trekken had... hij nam met o.a. Jacob/Jaap van Wassenaer ** deel aan behendigheidswedstrijden op den motorfiets, ik meen in Waalwijk. Prijzen gesponsord door motormerken en importeurs.

https://deautovanmnopa.nl/kentekens/n-1434

** van kapotgeschoten Kasteel Neder-Hemert; die vroeg op z'n 80 plus 's aan me of "die "motor" weg mocht, wijzend naar mijn 50 cc Honda, met liggend tank; hij bleef een uur weg, ik denk naar Ammerzoden - Hedel. Of Heusden/Hoarsteeg :-D

An van der Bruggen zei op 7 juli, 2017 - 15:02

Ik ben inderdaad familie van de Vughtse fietsenmakers. Mijn oom (M.C.J. Van der Bruggen) en later zijn zoon (ook een M.C.J. als ik mij niet vergis) gevestigd aan de Helvoirtseweg en mijn vader (de A.C. van het kenteken uit 1947) gevestigd aan de Vlasmeersestraat. Wij hebben geen banden met de familienaam Mens.

robert zei op 5 november, 2017 - 15:50

Beste An - "geen banden met de familie Mens"? Die waren er destijds juist heel veel, zowel economische als van rubber. Immers, wie van onze kinderen nog niet hadden leren zelf te sleutelen/repareren aan de kinderfiets, bracht 'm altijd naar Van der Bruggen, waar ik me zoals ik eerder opmerkte Senior als vriendelijk herinner. Hij was het tegendeel van kribbig...

Reageer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.