N-74969

Uitgegeven in 1947

Brandweer Gemeente

Berghem verstrekt 1947

Aanvullende informatie

Foto 1

De oude Chevrolet manschappenwagen van de Berghemse brandweer werd in 1944 gebouwd. Het voertuig heeft dienst gedaan tot 1953.

Bron: collectie Brandweervoertuigenonline

Foto 2

Hoewel het kenteken niet te zien is, gaat het duidelijk om dezelfde Chevrolet brandweerwagen. In 1947 werd hij ingezet bij een collecte voor slachtoffers van 'brandrampen'. De foto is gemaakt in de Sint-Willibrordusstraat in Berghem. De vrouw met de poffer is Mieke van Gaal, de man met de wandelstok Wim van Gaal uit Haren. Van de brandweermannen is rechts Piet van Grunsven herkend en, staand op de wagen, Ben van Grunsven.

Foto: Daan Scholte. Bron: collectie Heemkundevereniging Berchs-Heem, fotonr. 00244

Met dank aan Jan van Weert voor de tip.

Foto 3

Rond 1950 poseerde de brandweer van Berghem met haar materieel bij het gemeentehuis. We zien opnieuw de Chevrolet. De manschappen zijn op de achterste rij,  staand op de auto v.l.n.r. Wim Bloem, Smid Lammers, The Martens en Piet den Brok. Zittend op de auto v.l.n.r. The van Schaik, Bert Hilkes en Piet van Grunsven; op de aanhanger Ben van Grunsven, Jan Boeijen en Jan Jordens. Voor de aanhanger zit Jan van Zoggel. Bij de cabinedeur staat Links Jas van Leeuwen en rechts burgemeester V.d. Akker.

Bron: collectie Heemkundevereniging Berchs-Heem, fotonr. 00868

Met dank aan Jan van Weert voor de tip.

Foto 4

Pastoor De Weert zegent de nieuwe brandweerauto van Berghem, 1953. De Morris Commercial met opbouw van Van den Born heeft dienst gedaan tot 1970. Hij kreeg later het landelijke kenteken PA-31-50. De wagen is intussen in particulier bezit.

Gegevens pastoor: collectie Heemkundevereniging Berchs-Heem

Gegevens brandweerwagen: brandweervoertuigenonline

Foto: Daan Scholte. Bron: collectie Stadsarchief Oss

Foto 5

De Morris-Commercial van de brandweer uit Berghem reed mee in de optocht voor het zilveren jubileum van de Vrijwillige brandweer in Vught in 1955. De opname is gemaakt bij het postkantoor aan de Raadhuisstraat.

Foto: Fotopersbureau Het Zuiden. Bron: collectie BHIC, fotonummer 1634-010158

J. Verbiest

Foto 6

De Morris met het 'nieuwe' kenteken.

Bron: collectie Brandweervoertuigenonline

Door bezoekers

Bedankt, Jan. We hebben de link ook gezet bij "Meer over dit kenteken"
Met vriendelijke groet

Bedankt voor de bevestiging, Jan.

Reageer