N-74630

Uitgegeven in 1946

P.C. Verbunt

Bavelschelaan 121 Breda verstrekt 1946

Aanvullende informatie

Foto 1

Piet van de Akker uit Nistelrode op de motor met zijn kleindochter Berdie, 1947.

Bron: Heemkundekring Nistelvorst

Foto 2

Deze foto komt van de familie Goossens uit Den Dungen, vroeger bakkers en café-eigenaren. De datum van de foto is mij niet bekend.

Wim van Schijndel

Foto 3

Mijn vader Pierre van der Heijden op de Zündapp. Voorop zit Melanie, zijn dochter. Het jaartal van de foto is niet bekend, maar ze moeten zo ongeveer 40 en 16 jaar oud zijn. Waarschijnlijk is hij gemaakt in Eindhoven.

Peter van der Heijden

Foto 4

Dit is mijn moeder eind jaren '40 op de kermis in Eindhoven (Woenselse Markt). Ik denk dat ze gewoon even op de motor is gaan zitten voor de foto.

Rene van de Westelaken

Foto 5

Riek Franken (geb. 1927) uit Haaren zit hier op die motor. De foto is gemaakt in augustus 1948, maar waar hij gemaakt is weet ik niet.

Jeanette van Wijk

Door bezoekers

De motor is een Zündapp vlakke twin uit halverwege de jaren dertig.

Foto 2 is dus genomen voor de trap van het voormalige gemeentehuis in Den Dungen.

Vóór op de motor zit Toon Goossens (1924-1997), die later een slagerij had in Sint-Michielsgestel. Achter op de motor zit Harrie van Aspert. Het lijkt erop dat in verschillende plaatsen foto's met deze motor gemaakt zijn bijv. op de kermis? (Fotocollectie Fien-Cooijmans-Goossens, een zus van Toon).

@ André Schoones. Bedankt voor de informatie. Je hebt het over foto 2, neem ik aan? Het is best mogelijk dat Verbunt bij evenementen en kermissen mensen fotografeerde met zijn motor als attribuut. Dat gebeurde wel meer.

Reageer