N-72387

Uitgegeven in 1946

Z. Bax

Oudestraat B 180a Dussen verstrekt 1946

Aanvullende informatie

Bijgaand 7 [correctie: 6; op de 7e staat een gvrachtwagen die kenteken N-62708 moet hebben gehad. Zie reactie hieronder. Redactie] foto's van de Chevrolet vrachtwagen van transportbedrijf en kolenhandel Zeger Bax aan de Stoep van de Oudestraat B181 te Dussen. De kolenhandel was overgenomen van de familie Van Beurden uit Dussen waarbij als extra verkoopvoorwaarde was bedongen dat Van Beurden's knecht Lammertje Borstlap tot zijn pensioengerechtige leeftijd bij zijn nieuwe werkgever Zeger Bax in dienst mocht blijven. De transporttak verzorgde ook het ophalen van melk in melkbussen bij de locale boeren voor de regionale melkfabriek. Chauffeur Jan van Luxemburg heeft dit werk samen met Lammertje Borstlap langdurig verricht.

Op de eerste foto staan twee medewerkers bij de vrachtwagen: Harry Bax en Wim Heijmans. Op foto 2 van links naar rechts: een man die goed bevriend was met de eigenaren van het transportbedrijf Gebroeders Bax maar waarvan de naam onbekend is. Daarnaast staan Zeger Bax, dan de vader en moeder van Wim Bax, en daarnaast Wim Heijmans. De personen op de andere foto's zijn mij helaas niet bekend, maar ongetwijfeld staat hier ook Zeger Bax bij.

Ton Lensvelt

Door bezoekers

Op foto 2 staan van links naar rechts: een man die goed bevriend was met de eigenaren van het transportbedrijf Gebroeders Bax maar waarvan de naam onbekend is. Daarnaast staan Zeger Bax, dan de vader en moeder van Wim Bax, en daarnaast Wim Heijmans.

Foto 7 is niet de Chevrolet maar de Austin vrachtwagen 1941 N-62708 ook van Z.Bax zie daar.

Bedankt voor de correctie, Richard. De bewuste foto is verplaatst naar N-62708.

Reageer