N-679

Uitgegeven in 1907

S.H. Manger Cats

Sint-Oedenrode verstrekt 1907

S.H. Manger Cats

Sint-Oedenrode

Aanvullende informatie

Foto's 1 en 2

Het nummer is niet te zien, maar het is wel hoogstwaarschijnlijk, dat de "auto van de freule" het N-679 op de nummerplaten droeg. Dat was het kenteken, dat Samuel Hendrik Manger Cats in 1907 kreeg uitgereikt. Jonkvrouwe Aigline Guileamette Raymondine Ermengarde Elisabeth de Girard de Mielet van Coehoorn trouwde op 8 april 1907 met dominee Samuel Hendrik Manger Cats. Die overleed al binnen een jaar na het huwelijk. Op de naam De Girard de Mielet van Coehoorn, of delen daarvan, is in Brabant geen nummerbewijs te vinden.

De eerste foto is gemaakt tijdens de bruiloft. De tweede toont, naast de chauffeur, Willem Harks, die o.a. huisknecht en butler van de freule was.

Bron: Fotorooi.nl 

Foto 3

Op de derde foto is de kentekenplaat wel te zien. Achter het stuur zit Jan, die vroeger op de bok zat om mijn opa, dr. Johannes Verbeek uit Veghel, met het rijtuig, naar zijn patienten te brengen. De freule was bevriend met de familie Verbeek.

De foto is in zeer slechte staat, scannen was niet meer mogelijk. Daarom heb ik met mijn camera een duplicaat gemaakt en dat digitaal gerestaureerd.

Alexandra Verbeek

Door bezoekers

Fiat Brevetti óf Ansaldi Brevetti (?)

Mogelijk geeft het embleem meer duidelijkheid.
Fiat nam het model Brevetti over van Ansaldi.

@ Herman van Oldeneel. Dat embleem is op de foto niet heel duidelijk. Maar misschien herken jij het wel op dit detail van de foto.

 

 

Reageer