Overslaan en naar de inhoud gaan

N-64620

C.P. Leene

Burgem. van Meursstraat 19 Tilburg verstrekt 1945

Door bezoekers

Gilbert Leene zei op 29 oktober, 2020 - 11:42

De bewuste DKW was in het bezit van mijn vader. Toen hij met een aantal gevangenen kon ontsnappen van een voettocht die uit kamp Dachau vertrok kwam hij i contact met de Amerikanen. Omdat hij Duits, Engels en Frans sprak heeft een tijd voor hen als tolk gewerkt. Ik neem aan dat als beloning toen van hen de DKW heeft gehad waarmee hij weer thuis kwam.
Op de eerste familiefoto zie ik dat deze in Belgie (waarschijnlijk Hoboken genomen is.
Achterin met de hand op de zijkant van de auto zit mijn tante die getrouwd was met de heer Forceville een maquette bouwer die veel werkte voor Cockerill Yards een werf in Hoboken. Naast mijn vader zit haar zoon George en naast mijn tante zit mijn moeder.
Op de tweede foto (ik neem aan genomen in Eindhoven) zie ik naast mijn vader de commissaris van Eindhoven de heer van der Werf. Naast hem staat mijn moeder en op de kap van de auto (in matrozenpakje) zitten mijn broers Eddy en Rene.

BHIC Paul Huismans zei op 29 oktober, 2020 - 12:02

@ Gilbert Leene. Uw vader zal een zware tijd hebben meegemaakt! En hij heeft zijn talenten na zijn vlucht goed weten in te zetten. Hartelijk dank dat u zijn verhaal hebt gedeeld.

Douwe zei op 25 januari, 2024 - 11:37

Is er meer informatie bekend over het verblijf in Kamp Amersfoort van C.P. Leene.

Reageer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.