N-6446

Uitgegeven in 1921

H. Vriens

Academiesingel 18 Breda verstrekt 1921

Aanvullende informatie

Gisteren las ik in  het Stadsblad van Breda  uw artikel over  oude auto`s. Toevallig was ik afgelopen woensdag aan vriendinnen aan het vertellen dat ik het autonummer van mijn opa nog wist. Mijn opa Herman Vriens overleed in februari 1948. Op dat moment reed hij in een groene Buick met nummer N-173. Ik ben wat foto`s gaan zoeken en vond bijgesloten foto. De foto is gemaakt bij het huis van mijn opa aan de Liesboslaan, zo rond 1920. Rechts staat de auto met N-6446, die ook op naam van H. Vriens stond.

Kitty van der Goes-Melzer

Door bezoekers

Niet alleen mooie auto's maar ook een mooie garage. Bestaat deze nog?
De auto rechts is een Amerikaanse Franklin van ongeveer 1920. De auto links herken ik (nog) niet.
De naam Vriens ken ik van het autobedrijf L. Vriens. Is er een relatie?

Uit informatie die we bij deze en nog een paar andere foto's (niet op de website te zien) kregen blijkt, dat "L. Vriens" Leendert is, de vierde zoon van Herman Vriens. Hij opende in 1932 een garagebedrijf aan de Catharinastraat.

Ik ben een kleinzoon van Herman Vriens, de auto links is een Austin7 Two-seater Soft-Top, welke mijn opa in 1906 heeft laten registreren (N-173). Leuk is dat ik mijn eerste auto 60 jaar later (1965) kocht..... een Austin7 ! Mijn vader (d'n Arend) staat denk ik op de treeplank van de Austin7. Grootvader had 9 zoons, 4 dochters en 42 kleinkinderen, waarvan 7 Hermannen Vriens. Ik woon in Delft.
Volgens mij bestaat de garage nog, het huis is afgebroken, zijn 4 villa's op gebouwd en de weg naar Etten-Leur loopt er doorheen. Na mijn Opa heeft de familie Raming in het huis gewoond. Mijn vader kende iedere boom in het Liesbos!

Ik denk niet dat de auto links een Austin 7 is. Dat waren hele kleine autootjes en bovendien kwamen ze pas in 1922 op de markt. De auto op de foto is duidelijk een flinke auto; ik denk dat het een Duits model is.
Dank voor de informatie over de garage; ik hoop hem nog eens in het echt te kunnen bekijken.

Reageer