N-63849

Uitgegeven in 1945

H.J.M. Linschoten

Achter den Doove 11 's-Hertogenbosch verstrekt 1945

Aanvullende informatie

Foto 1

Andre Doreleijers (1911) en Jan van de Heijden (1910) uit Schijndel op de kazerne in Vught.

Hens van Schie

Foto 2

Godefridus Cornelis Maas uit Drunen op dezelfde Ardie op dezelfde plek.
Bron: Heusden in Beeld, fotonr. drunenvr262

Met dank aan Jan van Weert voor de tip.

Foto 3

Een militair op de motor met dit kenteken.

Bron: collectie Heemkundekring Vehchele, fotonummer hkv-1528

Foto 4

Piet de Vaan op zijn motor, met achterop zijn broer Jo de Vaan, in de Louwschepoort in 's-Hertogenbosch (c. 1948). De motor is een OEC, met het typerende duplex stuursysteem.

Huub Bergman

Foto 5

Dit is een foto van mijn vader, waarschijnlijk ergens rond 1948, toen was hij 20-21. De foto is vermoedelijk gemaakt op de Lunettenkazerne in Vught.

Hij heeft zelf nooit motor gereden, maar ik heb dit altijd een geweldige plaat gevonden. Via via kreeg ik deze informatie: Het is een Sarolea 500cc kopklepper van 1931 het model is 31S.

Nou ben ik natuurlijk heel benieuwd of deze motor nog bestaat! Kortom, wie weet er meer?

Hans Jansens

Foto 6

Een foto van mijn vader, Adri Voorbraak uit Oud Gastel, in landmacht-uniform op de Ardie-200 met hetzelfde kenteken en dus ook op het kazerne terrein in Vught. Die foto is van eind 1946, vlak voordat hij vertrok naar Indië. Hij was toen 20 jaar.

De Ardie op die foto is overigens al niet meer in originele staat. Onderzoek heeft uitgewezen dat gedurende WO-II vaak de machines draaiende werden gehouden met onderdelen van andere motoren. In de gegevens van de "Ardie" nalatenschap is geen enkel type exact hetzelfde, de basis is wel een 200.

Rien Voorbraak

Foto 7

Nog twee soldaten op de Saroléa.

Bron: collectie Heemkundekring De Ketsheuvel

Henny Brokx

Foto 8

Dit is een foto van mijn vader Simon Keij op de Ardie motor met kenteken N-63849. Naar aanleiding van de reacties ga ik er vanuit dat ook deze foto waarschijnlijk in Kamp Vught is genomen. Ik ben nog bezig met onderzoek, maar zover mijn gegevens tot op heden strekken heeft hij daar in de periode 1945-1946 (Gezagstroepen - 2e comp. N.B.O.) gediend.

Lucien Keij

Door bezoekers

De eerste motorfiets is een Duitse Ardie tweetakt, de tweede een Belgische Saroléa. Beide machines lijken me uit de jaren dertig te dateren. De uniformen van de militairen zijn na-oorlogs. Uitgaande van de geboortejaren 1910 en 1911 zullen we hier waarschijnlijk niet met dienstplichtigen te maken hebben. "Kazerne" in Vught?

Het woord karteren bij info 1 zal kazerne dienen te zijn.

@ Jan van Weert, Dank voor de correctie. Het is aangepast.

Foto 2 is genomen bij de Lunettenkazerne in Vught ben ik achter gekomen na wat speurwerk. Ik heb een foto van mijn vader op precies dezelfde motor, wellicht op hetzelfde terrein genomen.

Leuk, ik heb ook een foto van mijn vader in landmacht-uniform op de Ardie-200 met hetzelfde kenteken en dus ook op het kazerne terrein in Vught. Die foto is van eind 1946, vlak voordat hij vertrok naar Indië.
De Ardie op die foto is overigens al niet meer in originele staat. Onderzoek heeft uitgewezen dat gedurende WO-II vaak de machines draaiende werden gehouden met onderdelen van andere motoren. In de gegevens van de "Ardie" nalatenschap is geen enkel type exact hetzelfde, de basis is wel een 200. Zie: www.Ardie.de/ardie-freunde-e-v/modellübersicht/

Reageer