N-59987

Uitgegeven in 1942

Gemeente

Putte verstrekt 1942

Aanvullende informatie

Dank zij John Kil weten we, dat dit nummer werd gebruikt voor een wagen van de brandweer van Putte, waar ook het landelijke kenteken PN-61-79 op zat. Op brandweervoertuigenonline is een foto van die brandweerwagen terug te vinden, een Austin K2 personeel- en materieelwagen van het bouwjaar 1943. In 1945 is hij in Putte in dienst gekomen. Wanneer hij is afgedankt weten we niet, maar in de jaren zestig stond hij bij een autosloperij in Huijbergen.

Bron foto Austin en autogegevens: brandweervoertuigenonline

Foto kentekenplaat: John Kil

Met dank aan Jan van Weert voor de tip.

Door bezoekers

Op dit kenteken reed tussen 1942 en 1944 een Nash Ambassador rond bij het brandweerkorps van Putte, het was een tot manschappenwagen verbouwde personenauto. Het verdween als veel andere materieel richting het oosten.

@ Louis van Telgen. Zelfs een brandweerwagen! Die hebben de Duitsers toch ook veelal met rust gelaten?

Nou, niet dus. Verschillende brandweerkorpsen hebben er last van gehad. Dat hun materieel naar het oosten verdween, maar een klein deel kwam terug. De reden waarom de overheid op grote schaal wagens aankocht op de verliezen op te vangen. De getoonde Austin Bellewagen is daar een mooi voorbeeld van. Deze vervingen de vaak verdwenen brandweerwagens.

Weer wat geleerd, Louis. Bedankt voor je toelichting.

Reageer