N-5709

Uitgegeven in 1920

J.P.M. van Thiel

C 11 Beek en Donk verstrekt 1920

Aanvullende informatie

Het merk van deze auto hebben we helaas niet kunnen achterhalen. de andere foto is van Jan van Thiel, de eigenaar van het nummer N-5709, hier gefotografeerd in Luik, waar zijn vrouw Eugénie Hosay vandaan kwam. Ze woonden aan de Kanaaldijk in Donk (Beek en Donk).

Arthur van Thiel

Door bezoekers

De getoonde auto is naar mijn idee een 1920 Bentley 3Litre Tourer. Een dure en sportieve auto voor die tijd. Maar is het kenteken wel N-5709 want het lijkt mijn dat er N-5700 op staat.

Het kenteken is inderdaad niet zonneklaar leesbaar, maar N-5700 staat op naam van de Reinigingsdienst van de gemeente Breda en dat lijkt me geen combinatie met deze auto. Terwijl aan de andere kant de foto uit het familie-album van de heer Van Thiel komt...
Overigens wil ik u bij deze van harte danken voor al die foto's waarbij u het merk van de afgebeelde auto heeft vastgesteld. Geweldig! Vriendelijke groet.

Ik kan mij niet vinden in het idee van Louis van Telgen dat het hier om een Bentley zou gaan.
Mijn idee, of eerder mijn overtuiging, is dat deze auto een Austro-Daimler is.

Of een Franse Rolland-Pilain. In elk geval geen Bentley.

Wat een mooie foto van mijn overgroot opa. Ik zal eens informeren bij mijn familie of ze wat meer weten over deze auto. Deze foto is trouwens bij mij onbekend. Mocht je er nog meer hebben laat mij dat dan weten. Er zijn hier wat familieleden die je daar een groot plezier mee kan doen.

Goede dag,
ik ben op zoek naar A.J.T.M. van Thiel, oorspronkelijk afkomstig uit Beek en Donk.
Mijn zoektocht heeft te maken met de 50 reünie van de studentenvereniging Virgiel in Delft, waarvan hij tussen 1968 en 1973 lid was.
Kunt mij helpen om zijn adres en e-mailadres te vinden?
Alvast mijn dank voor uw reactie,
Met vriendelijke groeten,
Wim van Loosbroek,
Zoetermeer

Wie is 'zei' die op 7 december 2015 reageerde, zodat ik contact kan opnemen met hem/haar.

Reageer