N-5416

Uitgegeven in 1920

P.H. van de Ven

Wolput D 7 Vlijmen verstrekt 1920

Aanvullende informatie

Foto: Vlijmen, 1929: Chevrolet van de koekfabriek Van de Ven-Hendricks. Bron: Streekarchief Langstraat Heusden Altena, fotonr. VLM00226.

Aanvullende informatie 2

Deze auto werd destijds als zakenauto gebruikt door Koekfabriek Van de Ven-Hendricks, en zo nu en dan ook ingezet als bruiloftswagen.

C. van de Ven

Door bezoekers

Ik heb sterke twijfels over merk en bouwjaar. Er is reflectie in de radiateurmantel wat een misleidende factor kan zijn.

P.H. van de Ven is vermoedelijk Petrus Hubertus van de Ven, een broer van mijn opa Adrianus Hubertus van de Ven, en geboren te Vlijmen op 01-10-1878, en overleden te Nieuwkuijk op 22-02-1964. De straatnaam moet Wolput (dus met een "o") zijn. Het merk was wel degelijk een Chevrolet ( ! ), en de foto is van 1929 (dit is dus NIET het bouwjaar). De naam van de koekfabriek is "Van de Ven-Hendricks", dus met een "s" op het eind en niet met een "x".
De auto was een bedrijfsauto, maar werd ook wel ingezet om o.a. bij bruiloften dienst te doen. Achter het stuur (bij de mannen) zit mijn oom Gérard, toen 24 jaar oud, die met wagen en al was uitgeleend aan een stel bruiloftgangers.
Vriendelijke groet, Cees van de Ven, een nazaat.

@ C. van de Ven. Hartelijk dank voor de aanvulling en de correcties. Zoals u kunt zien hebben we de gegevens aangepast. De juiste spelling van "Hendricks" heb ik ook aan onze collega's in Heusden doorgegeven.
Met vriendelijke groet.

Reageer