N-5124

Uitgegeven in 1920

A.P. Raaymakers

Gilze en Rijen verstrekt 1920

Aanvullende informatie

Onze Pap z´n eerste motor. Die kreeg hij van z´n Oma, van moederszijde, waarmee hij iedere dag op en neer kon reizen naar zijn opleiding. Waar hij die gevolgd heeft is niet bekend. Hij moest wel aan zijn oma beloven dat hij haar zo af en toe eens zou bezoeken in Den Bosch. Hij zei dat hij dat ook gedaan heeft ... eerlijk. We geven hem daarom het voordeel van de twijfel.

De motor was een Indian, Model O met 257 cc motorinhoud. Daar zijn er maar weinig van verkocht in Nederland. Je ziet de motor op de foto, met een vriend en een vriendin erop, bij een proefrit.

Van de Laarschot

Door bezoekers

Het stel zit op een van de minder succesvolle modellen van Indian, een Model "O". Dat was een lichte (257 cc) vlakke twin die maar drie jaar gemaakt is, van 1917 tot en met 1919. Er zijn maar weinig foto's bekend van Nederlandse O's, dus mooi dat we een Brabants exemplaar hebben!

Bedankt Ruud, het staat nu ook bij de foto. Leuk dat we iets bijzonders bij de hand hebben.

Hoi,

De bestuurder en passagier zijn hoogstwaarschijnlijk Adriaan Raaijmakers met zijn vrouw Johanna.
Graag zou ik een goede kopie van deze foto willen ontvangen.

Groetjes,

Sjoerd Donders
(Achterkleinzoon)

@ Sjoerd Donders. Dat kan ik begrijpen. Wij mogen de foto's echter niet zomaar doorgeven, ze zijn immers van de inzenders, niet van ons. Ik ga proberen jullie achter de schermen met elkaar in contact te brengen.

Adriaan Raaijmakers is op 4 juli 1923 overleden na een motorongeluk een paar dagen eerder bij het Liesbosch te Princenhage. Hij kwam in botsing met een andere motorrijder. Enkele dagen later is hij in het Luciagesticht te Princenhage overleden, zonder tot bewustzijn te zijn gekomen.

Mooie toevoeging, bedankt. Is er meer informatie, of wat is de bron?

Bedankt voor die informatie, Hans Boomer.

Reageer