N-50608

Uitgegeven in 1938

W. G. H. M. Remmen

A 93 Sint Anthonis verstrekt 1938

Aanvullende informatie

Foto 1

Van de nummerplaat is alleen '08' te zien. Maar dan weten we al genoeg: deze auto was van George Remmen (1910-1971). Hij was tandarts en was vanaf 1937 werkzaam in Boxmeer en Mill. Zijn praktijk was vanaf 1942 te vinden aan de Spoorstraat 6 in Boxmeer. De foto is gemaakt bij het huis aan de Breestraat in Sint Anthonis waar zijn ouders tot 1939 woonden. De ongetwijfeld trotse autobezitter staat er zelf niet op, wellicht heeft hij de foto gemaakt. Wel staat links zijn moeder, Maria van Erp, verder op de bumper Gonny Remmen, aan de bestuurderskant kijkt Willy Remmen door het raampje naar binnen en aan de andere kant zien we Truus Remmen. De auto lijkt een Opel Super 6 Cabriolet te zijn.

Bron: Paul Eling, Oude auto’s: De Opel van George Remmen, in: Oelbroecks Heem, november 2017, p. 16

Foto 2

Op deze foto is de nummerplaat wel helemaal te zien.

J.T.C.Tunnissen

Foto 3

In 1942 wordt baby Jacques Remmen naar de auto gedragen, waarmee hij naar de kerk wordt gereden voor zijn doop.

Bron: José Haggenburg van Heijster, Streekdrachten en Kledinggebruiken in Sint-Tunnis deel 4 : geboorte en doop / het verhaal van Dorry Eling-Remmen, in: Oelbroecks Heem, september 2012, blz. 14

Met dank aan Jan van Weert voor de tip.

 

Door bezoekers

Wat leuk zeg! Deze auto was van mijn vader.

@ Tineke Rothof-Remmen. Leuk om te horen! Weet u meer van uw vader en zijn auto? Of heeft u er misschien nog foto's van? We zullen ze hier graag tonen.

Reageer