N-50507

Uitgegeven in 1938

A. A. Hendriks

Zeven Eikenlaan A 381 Veghel verstrekt 1938

Aanvullende informatie

Foto: Garage en autohandel A. Hendriks aan de Sluisstraat te Veghel, c. 1950. Binnen staan meer auto's met dit kenteken, waaronder een Chevrolet.

Fotograaf: © Johan van Eerd. Bron: Brabants Historisch Informatie Centrum, fotonr. 1619-000411.

Door bezoekers

De personenauto die buiten naast de garage staat is een Ford Consul uit de Engelse productie. Deze fabriek stond in Dagenham (Engeland).

Op het pand staat hier nog de straatnaam: Sluisweg die is hernoemd in Rembrandtlaan. Dit pand heeft moeten wijken voor de aanleg voor de oprit van de A265 bij aanleg van de Maxwell Taylorbrug in Veghel over het kanaal richting Sint-Oedenrode. Het jaar is mij echter niet bekend. Links van het pand ligt nu de Sluisstraat (verlengd) naar de wijk de Leest onder het viaduct van de Corridor.

Kan me niet precies herinneren maar links om de hoek aan een pad die ook uitkwam bij het kanaal was in de jaren 50 ook een showroom. Vroeger stond er ook ‘n keer een rode Porsche 356 waar ik met mijn oom in mee mocht rijden richting Den Bosch en weer terug. Zover ik me kan herinneren de eerste keer als jong jongetje dat ik met hoge snelheid in een Auto mee mogen rijden.

Toen hij daar weg moest heeft hij waar nu Mercedes zit in Veghel ook nog even een Autohandel gehad (rond 1970 ?)

Reageer