N-47548

Uitgegeven in 1937

M. G. A. de Swart

Valkenierslaan 272 Ginneken verstrekt 1937

Aanvullende informatie

Foto's 1 t/m 3

Vandaag (19 juli 2016) vond ik een betalingsbewijs motorijtuigenbelasting voor dit kenteken van 1 april 1940. M.G.A. de Swart was mijn vader.
Bijgaande foto is gemaakt op de Valkenierslaan op 5 juli 1937. Mijn vader geeft in het fotoalbum aan, dat het een DKW betreft, maar op het betalingsbewijs is vermeld dat het een HD bouwjaar 1931 betreft. Het document werd afgegeven in Veghel. Waarschijnlijk was hij daar in de buurt gelegerd.

Harry de Swart

Foto's 4 en 5

De Ariel motor [aanvulling: 1931 500cc kopklepper model VF; zie reactie hieronder. Redactie], die op 7 augustus 1937 betrokken was bij een verkeersongeluk op de toenmalige Molengraafsche straat. Zie voor het verdere verhaal de reactie hieronder.

Bas Maassen

Door bezoekers

Het is zeker een DKW 98cc model RT.

Toevallig zag ik uw bericht. Ik ben in het bezit van een foto van een Ariel motor die op 7 augustus 1937 betrokken was bij een verkeersongeluk op de toenmalige Molengraafsche straat. De laatste vier cijfers van het kenteken zijn 7548. Van het eerste cijfer is als gevolg van de schade alleen het bovendeel van het eerste cijfer zichtbaar. Maar het moet een 4 zijn. Controle van de andere eerste cijfers via de site leverde op dat alleen dit nummer 47548 is uitgegeven aan een inwoner van Breda. De bestuurder van de motor was Rein (B.R.) Maassen (1897-1959) die tussen 1930 en 1940 fotograaf was in Breda. Hij gebruikte zijn motor vaak om militairen in de Chassékazerne op te fotograferen. Dat verkocht beter. Rein woonde in 1937 in de Nassaustraat 37. Ziet u een relatie van deze Rein met uw vader? In mijn boek "Maassen uit Arnhem", ook aanwezig in het archief in Breda, is een hoofdstuk aan hem gewijd. Ik ben nu met een uitgebreider verhaal over zijn turbulente leven bezig. Graag hoor ik van u.

@Bas Maassen. Naar die foto zijn wij natuurlijk heel benieuwd. B.R. Maassen had zelf ook een kenteken: N-35375. Dat is in ieder geval gebruikt voor een motor van het merk FN.

Met vriendelijke groet

Hierbij de foto:

Vermoedelijk is de motor op foto 1 dan ook de Ariël. Die foto is immers van 5 juli 1937, dus maar net een maand voor het ongeluk.

Heer Huismans, de betreffende foto's staan nog niet op de site. Het lukte mij niet dat te doen en daarom stuurde ik ze aan u. Misschien kunt u ervoor zorgen dat ze alsnog op de site geplaatst worden. Het betreft dus N47548. Bij voorbaat dank, Bas Maassen

@ Bas Maassen. Is er sprake van een misverstand? Volgens mij zijn de foto's gisterochtend bij het kenteken geplaatst. Het zijn toch de vierde en de vijfde foto bij dit kenteken?
Met vriendelijke groet

Er staat wel een blauw blokje: foto's 4 en 5, maar de foto's zelf kan ik met geen mogelijkheid vinden. Bas Maassen

@ Bas Maassen. Dat is vreemd, want ik zie ze wel. Maar ze staan niet direct in beeld als u op deze webpagina komt. Als u de bovenste foto aanklikt, dan wordt die vergroot. Vervolgens kunt u doorklikken naar de volgende foto's en dan volgen ze op de foto's van de documenten. En als u met de muisaanwijzer op de onderste foto's gaat staan, dan krijgt u een pijltje naar rechts te zien. Als u dat aanklikt dan krijgt u e ook te zien. Maar dit laatste werkt mogelijk niet op tablets en smartphones.
Hopelijk vindt u ze nu wel.
Met vriendelijke groet

De Ariel is een 1931 500cc kopklepper model VF.

Bedankt voor de aanvulling, Wim Vissers. We hebben het er hierboven ook bij gezet.

Reageer