Overslaan en naar de inhoud gaan

N-46369

Uitgegeven in 1937

A. Troost

Steenbergscheweg 295 Dinteloord verstrekt 1937

Door bezoekers

Louis van Telgen zei op 16 september, 2016 - 20:03

De eerste vrachtwagen zou dan wel een Ford uit 1931 zijn geweest (een A-Ford om precies te zijn). Echter de vrachtwagen op de foto is een Austin van net na de oorlog.

Ronald Troost zei op 21 januari, 2020 - 12:44

Het gemeentehuis en hotel op de foto zijn het gemeentehuis van Fijnaart en daarnaast hotel de Beurs. Gemeentehuis staat op de Kadedijk/molenstraat en is gefotografeerd vanuit de voorstraat.
A (Adriaan) Troost was mijn grootvader.

BHIC Paul Huismans zei op 21 januari, 2020 - 14:26

Bedankt voor de correctie, Ronald. We hebben de tekst aangepast.

Willem Kruf zei op 18 augustus, 2020 - 07:37

Is dit Troost de levensmiddelengrossier die later fuseerde met branchebedrijf Bruijs-Suijkerbuijk? Zie BHIC ontdekken, verhalen, limonadegazeuse.

BHIC Paul Huismans zei op 18 augustus, 2020 - 08:51

Dat weet ik helaas niet, Willem. Maar misschien weet een van de bezoekers van deze website het wel.

Ronald Troost zei op 18 augustus, 2020 - 13:46

Hallo Willem,

A. (Adriaan) Troost was mijn opa. Hij is in 1962 overleden en mijn vader A.G. Troost is hem toen opgevolgd. Het magazijn en kantoor was gevestigd in de Westerstraat in Dinteloord. Het pand is er nog en daarin is nu Cordolux gevestigd.
In het pand er naast was de Troka gevestigd. (Troka is een samenvoeging van TROost en KAts. Jan Troost van een neef van mijn vader, zijn vader was Simon Troost en dat was en broer van mijn opa Adriaan.
Inderdaad is het levensmiddelenbedrijf van mijn vader gefuseerd met Bruijs uit Bergen op Zoom en werd gevestigd in een nieuw pand aan de Van Heemskerkstraat in Dinteloord.
Nadat Dinteloord verlaten werd is dit pand gekocht door Van Der Kroon, een bedrijf wat uitjes e.d. in zoet-zuur inmaakt.

Willem Kruf zei op 18 augustus, 2020 - 21:59

Dag Ronald,
ik heb het idee dat ik in de de tijd dat ik bij de levensmiddelengroothandel met veel plezier vakantiewerk deed in de Westerstraat (jullie magazijn en aardappelloods van Verhagen) en de nieuwbouw in de Van Heemskerkstraat, nog een keer in de Prinses Marijkestraat ben geweest waar jullie toen woonden.

Ronald Troost zei op 18 augustus, 2020 - 23:04

Hallo Willem,

Inderdaad was een gedeelte van de loods van Verhagen ook nog een tijdje in gebruik. Bedrijf groeide uit zijn jasje denk ik. Namen van medewerkers ken ik helaas niet precies. En mijn vader is enkele jaren geleden overleden, dus die kan ik het ook niet meer vragen.
Maar ik vind het wel grappig dat ik op deze manier nog iets hoor.

Willem Kruf zei op 18 augustus, 2020 - 23:14

Hallo Ronald, Een stukje geschiedenis van het levensmiddelenbedrijf en Troka kan je terugvinden op de BHIC-site: ontdekken > verhalen onder titel limonadegazeuse

BHIC Paul Huismans zei op 19 augustus, 2020 - 07:29

Als antwoord op door Willem Kruf (niet gecontroleerd)

Hallo Willem, jouw reactie heb ik een beetje aangepast. Het verhaal Limonadegezeuse staat niet op deze website, maar op www.bhic.nl, onze hoofdwebsite. Vanuit jouw reactie heb ik een link naar dat verhaal geplaatst.
En Ronald: bedankt voor de opheldering. We krijgen het plaatje wel compleet!

Reageer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.