N-40407

Uitgegeven in 1934

N.V. Automobiel Mij. Difoga

Antwerpscheweg 94 Bergen op Zoom verstrekt 1934

Aanvullende informatie

Foto: Ford takelwagen van de firma Difoga (Diepens Ford Garage) in de garage aan de Bredasestraat 25 te Bergen op Zoom, 1938.

Bron: West-Brabants Archief, fotonr. SBRF180.

Aanvullende informatie 2

In De Waterschans, het tijdschrift van de Geschiedkundige Kring van Stad en Land van Bergen op Zoom verscheen een uitgebreid artikel over Forddealers in Bergen op Zoom. Met toestemming van de auteurs, Gijs Asselbergs en John Roovers, mogen we dat tonen. Klik hier om hun verhaal te lezen.

Redactie

Foto 2

In het familie-archief vond ik deze foto, gemaakt door mijn vader, Willem Neutelings of misschien door mijn grootvader Th. R. Neutelings. Beiden waren directeur en eigenaar van de LIGA fabrieken, tot 1953 in Bergen op Zoom gevestigd.

Het vrachtwagentje links met kenteken N-18753 is van biscuitfabriek LIGA. Op de achtergrond staat de servicewagen van de Difoga Ford Garage uit Bergen op Zoom met kenteken N-40407. Ik denk dat de Liga-auto schade heeft, want het spatbord links voor is beschadigd en het voorwiel staat nogal scheef. Dat is misschien ook de reden dat de servicewagen van Difoga te hulp komt. Ik heb geen datum bij de foto. Ik herken de persoon naast de wagen niet en ik heb evenmin informatie over waar de foto is genomen.

Theo Neutelings

Door bezoekers

Reageer