N-39096

Uitgegeven in 1934

W.M. Keijzers

Reetjens 254 Oeffelt verstrekt 1934

Aanvullende informatie

Mijn vader had vroeger een Janson driewieler. Normaal werd de driewieler voor het melkbedrijfje van mijn vader gebruikt, maar soms ook voor familiebezoek in Wijchen. We zaten dan in de bak, wat waarschijnlijk toch niet helemaal volgens de verkeersregels was.

De Janson motorcarrier of motortransportwagen werd gemaakt door de firma W.A. Janssens & Zn., eerst gevestigd aan de Schiekade 106 te Rotterdam.

Ger Keijzers

Door bezoekers

Dat was de auto van mijn vader. Hij was toen 25 jaar oud. Zijn geboortehuis staat nog steeds in de Reetjens, maar de straat heet nu Rijtjes.

@ G.B.A.W. (Ger) Keijzers. Wat leuk om te weten! Weet u ook nog wat voor auto (of auto's) uw vader gehad heeft met dit nummer? Als u er nog foto's van heeft, dan zullen we die met alle plezier hier laten zien.

Ja, na enig onderzoek ben ik er achter. Het is een Janson driewieler. De Janson motorcarrier of motortransportwagen werd gemaakt door de firma W.A. Janssens & Zn., eerst gevestigd aan de Schiekade 106 te Rotterdam.
Ik heb ook een paar foto's gevonden. Hoe moet ik die toesturen? De foto met de daarop staande Janson is van rond 1952 (mijn geboortejaar) en was dus al 18 jaar oud. Over degelijkheid gesproken!

@ Ger Keijzers. Inderdaad waren de kentekens die tussen 1906 en 1951 werden uitgegeven persoonsgebonden. Daarom had ik het in mijn vorige reactie ook over de "auto (of auto's)" van uw vader. Meer over dit systeem valt te lezen op de pagina Brabants kentekens?

Leuk, dat u ook nog foto's gevonden en ingestuurd heeft!

Reageer