Overslaan en naar de inhoud gaan

N-37942

Uitgegeven in 1934

P.J. Menne

St. Jozefpeel D 69 Boekel verstrekt 1934

Door bezoekers

Peter Menne zei op 12 juli, 2017 - 17:38

Dat is mijn opa P.J. Menne (hoofd van de school te Venhorst, gem. Boekel). Ik denk dat dit het kenteken van zijn Harley moet zijn geweest (waarmee hij oe-oerend hard volgas langs het kanaal van den bosch naar veghel reed).

BHIC Paul Huismans zei op 13 juli, 2017 - 13:41

@ Peter Menne. Bent u naar uw opa vernoemd? Leuk dat we nu meer weten over wie hij was. Een bekendheid in Venhorst, natuurlijk. Mocht er nu in een oud familiealbum nog eens een plaatje van hem met zijn Harley opduiken, dan houden we ons van harte aanbevolen!
Met vriendelijke groet

Peter Menne zei op 13 juli, 2017 - 22:28

jazeker, al eeuwen in onze familie heet de 1e zoon van piet willem en andersom. Dus als eerste kleinzoon van PJ Menne hoefden mijn vader en moeder geen naam te verzinnen. Ik zal na de vakantie bij mijn moeder thuis eens in de albums duiken, er is een foto dat opa met zijn leren jas op de Harley poseert. Daarnaast hebben we ook wel foto's en zelfs films van opa in zijn 51-52-er Opel Kapitaen en de 58'er Pontiac Stratochief. About Venhorst, er is een jaar of 6-7 geleden een boek verschenen waaraan mijn ome Jan heeft meegewerkt en waarin veel Venhorstse foto's en anekdotes waarin mijn opa betrokken was, vermeld staan, maar misschien ken je het wel.

BHIC Paul Huismans zei op 14 juli, 2017 - 08:19

@ Peter Menne. Wow! Als u daar werk van maakt, dan kunnen we zo te horen nog veel moois verwachten. Alvast bedankt voor de moeite en een prettige vakantie.
Met vriendelijke groet

peter menne zei op 15 juli, 2017 - 15:53

Foto gevonden! Opa met een zwarte Vauxhall Velox (behalve de grijze Vauxhall-gleuven op de motorkap) uit de fourties met zelfmoord-deuren. Blijkbaar waren voor '51 de kentekens op naam want het was geen 34-er Velox.

BHIC Paul Huismans zei op 17 juli, 2017 - 12:38

@ Peter Menne. Dat klopt, de provinciale kentekens stonden op naam van een persoon of bedrijf. U kunt dus verschillende voertuigen tegenkomen met dezelfde nummerplaat. Meer hierover kunt u lezen op de pagina "Brabantse kentekens?" En intussen worden wij natuurlijk heel benieuwd naar die foto...

Met vriendelijke groet

Reageer

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.