N-37923

Uitgegeven in 1934

P.L. Douwes

Molenleijstraat 125 Breda verstrekt 1934

Aanvullende informatie

De foto's zijn afkomstig uit een album van A.M. Douwes (zie de reactie hieronder van 13 april 2016).

Door bezoekers

Dit kenteken is van de bekende beeldhouwer Pieter Leendert Douwes, een motor met als merk F.N. Ik zal proberen een originele foto te achterhalen. Leen Douwes was bevriend met mijn opa Henri 't Sas.

Later bezat Pieter Leendert Douwes een auto van het merk 'Horch', vermoedelijk na 1934.

Ik moet alles 2 of 3 maal lezen voordat ik de e mail goed begrijp Sorry. Maar nu ben ik er achter: Nadat Vader getrouwd was met Geertrude van Duijn ( door ons "Merke" genoemd.)
werd het voor Merke teveel met de vakanties al die kinderen van mijn moeder. Vader liet een aanhang wagen bouwen tevens tent. Uitklapbaar kon het 3 of 4 personen herbergen, de rest in tenten. Vooral vriendjes of vriendinnen waren verzot aan de tochten naar de Ardennen vanuit Ginneken. Vader kookte een pot. Alles bij elkaar, weinig vlees, groenten en aardappelen of rijst, ontbijt een Belgische bus aardbeienjam en brood. Vader placht te gaan staan, waar hij wilde, sigaren deden de rest. Met Pasen trok hij ook met ons naar Belgie.
Hij had dan een klein kacheltje in de aanhang wagen tent. Mijn oudere broer Piet was belast met het aansteken in de morgenstond. Binnen een paar minuten vulde de kleine ruimte zich met rook.
Eens wilde Henri t'Sas wel mee. Hij schreef er een hilarisch stuk over in de dagblad de Stem.
, dat ik jammer genoeg mis.
"Wat ben je aan het doen Henri ?" Henri was bang voor de wilde zwijnen en stond vanuit de wagen zijn blaas aan het legen. Ik heb meerdere foto's van vele tochten in de Ardennen.
Het was ca 1937/1938. Zelfs op Batoe op Java zijn wij op de tjot Smeroe met de kampeerwagen geweest, toen een horde wilde karbouwen naast ons kwam aanstormen.
Zo was mijn Vader Jammer, dat ik geenfoto's kan plaatsen. Wel via Facebook (dolf.douwes)

Ik heb tussen de tekeninen/ ontwerpen van mijn grootvader een kaart gevonden met PL Douwes en HJH Arend van een diner op 3 november 1904 in maison Gude en Petri in Utrecht. Weten jullie ter gelegenheid waarvan?

Nee, wij van de redactie helaas niet. Maar misschien een van de bezoekers van deze website?

Pieter Leendert Douwes was mijn opa. Ik bezit bijna geen foto’s van hem. Als iemand nog foto’s heeft dan ontvang ik ze graag.

Pieter Leendert Douwes was mijn opa. Ik bezit bijna geen foto’s van hem.
Als iemand nog foto’s heeft dan ontvang ik ze graag.

Reageer