N-33687

Uitgegeven in 1932

J.M. Swalen

A 21 Vessem c.a. verstrekt 1932

Aanvullende informatie

De auto's van m'n pa

1.  De Ford Roadster (bouwjaar 1930) die mijn vader in 1932 kocht, gefotografeerd in de Le Sage ten Broeklaan te Eindhoven met links op de treeplank mijn vader Jacq. Swalen uit Vessem, en rechts mijnheer Goossens uit Eindhoven. Die was griffier bij het Kantongerecht in Eindhoven en mijn vader was toen bij hem in de kost. Mijn broer vertelde dat het erg tochtte in die auto vanwege dat het dak open kon, en dat mijn vader er later een andere carrosserie voor F 250,-op heeft laten zetten door garage Van Kaathoven in Reusel.

2. Toen mijn vader in 1984 80 jaar werd, kwamen ze hem van de verzekeringsmaatschappij feliciteren met een kopie van de inschrijving uit 1932 van zijn eerste auto, met een prachtig bloemstuk in een schaal in de vorm van een autoband en een stropdas met hun embleem erop. Een echte verrassing.

3. Het nummerbewijs N-33687, uitgegeven in september 1932.

4. De Ford V8. Je moest het gewicht opgeven en naargelang daarvan moest je wegenbelasting betalen. Mijn vader kreeg een oproep om de Ford te laten wegen. Aangezien hij dacht dat het altijd te laag opgegeven was (en hij dus veel zou moeten bijbetalen), en aangezien de auto heel erg veel olie gebruikte en er toch veel onkosten aan zouden komen, nam hij de beslissing om hem direct te slopen, zodat hij niet meer naar de keuring kon. Hij had de auto gekocht bij garage “Van der Meulen-Ansems” te Eindhoven. Op de foto heeft hij een blikje met bovensmering in zijn hand dat hij bij de benzine wilde doen, "dan bleef de motor beter schoon", volgens mijn broer.

5.  De Opel Olympia en mijn moeder, op bezoek bij haar zus in het klooster te Hank.

6.  De Opel Olympia op de pont op weg naar Hank.

7. en  8.  Vergunningsbewijs uit 1949 om een auto te mogen rijden en een ontheffing uit datzelfde jaar om op zondag te mogen rijden.

9.  Mijn vaders rijbewijs A, 1949.

10.  De Peugeot (model 1937) met twee buurkinderen en ik op de treeplank.

11. Motorrijtuigenbelasting 1952.

De motoren van mijn pa

Met hetzelfde kenteken N-33687 reden er ook motoren van mijn pa rond:

1. D.K.W. 98 cc. Voor op de motor zoon Antoon Swalen, achterop buurjongen Bert van Eijndhoven in Vessem.

2. D.K.W. 98 cc, dezelfde motor. Buurjongen en -meisje Joke en Bert van Eijnhoven.

3. F.N. (Fabric National) 350 cc was een Belgisch merk. Op de motor Antoon Swalen in augustus 1948.

4. En nog een keer de FN.

Els van Houtum-Swalen

Door bezoekers

De Olympia is geen Olympia maar vermoedelijk een Opel 1,3 Liter van rond 1935. Of misschien wel een 2,0 Liter (dat is van achteren niet goed te zien).

Reageer