N-3074

Uitgegeven in 1916

J.P.C. de Rooy

Goirkestraat 183 Tilburg verstrekt 1916

Aanvullende informatie

Foto's 1-4

Bij toeval kwam ik op deze site en kwam het kenteken van mijn opa en later van mijn vader tegen en het kenteken van de heer Kouwenberg, N-11695. Heb de foto uit 1916 kunnen vinden van opa en oma, merk mij onbekend, op de andere foto (met het reservewiel) staat m.i. een Lincoln Continental en op de andere foto een Hillman Super Snipe.

T. de Rooij

Foto 5

De tweede auto van rechts, heeft het kenteken N-3074, dat in 1916 is verstrekt aan de heer J.P.C. de Rooy, wollenstoffenfabrikant, Prof. Donderstraat 19 in Tilburg. Hier, eind 1935, was hij de eigenaar van deze Lincoln, een model K uit 1931.

Twee van zijn dochters trouwden op dezelfde dag, op dinsdag 29 oktober 1935 in de Margarita Maria Alacoquekerk aan de Ringbaan-West in Tilburg. Dochter W.M.L.J. de Rooy trouwde met leerkoopman G.B.M. Möller en dochter M.W.C.P. met wollenstoffenfabrikant J.A.A.J.M.Blomjous.

Ford/Lincoln dealer Knegtel in Tilburg was dit een mooie gelegenheid om een plaatje met zes Lincoln-auto’s te kunnen schieten. Maar dan wel bij de Heuvelse Kerk. [tekst aangepast n.a.v. reactie, zie hieronder. Red.]

Uit: Ford Wereld van nov. /dec. 1935

Frans Kense

Door bezoekers

Kijk op het geheugen van Tilburg.
Recent artikel huwelijk gezusters de Rooij, met 6 Fords Lincoln uit de jaren 30 op een rijtje.
Waaronder N-4733 van Th.Knegtel. zwager van mijn Vader J.van den Heuvel,Ford dealer te
Breda in die jaren.

Even een correctie op de informatie over foto 5:
Dit is niet de Margarita kerk maar de Heuvelse Kerk!

Beste Ton de Rooij. Dank voor deze correctie. U heeft helemaal gelijk. We hebben de tekst aangepast.

Dag Toy. Ik zie je reactie op een foto. Dat is lang geleden. Zou het leuk vinden als we elkaar weer eens spreken. Zie een mailtje graag tegemoet. Met vriendelijke groet Pieter de Groot

Reageer